avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... procedura concilierii directe poate fi indeplinita si ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

procedura concilierii directe poate fi indeplinita si dupa introducerea cererii de chemare in judecata ?

Cu un an in urma s-a transmis catre debitor o convocare la conciliere la care acesta nu s-a prezentat. In prezent am depus la instanta cererea de chemare in judecata dar, dupa depunere, am constatat ca acea convocare s-a transmis la o adresa gresita (cine a completat datele a gresit judetul). Daca trimitem acum o noua convocare la conciliere, pana la primul termen de judecata (06.12.2011), aceasta este valabila ?
Cel mai recent răspuns: kem , utilizator 10:48, 10 August 2011
Depinde pe ce fel de actiune ati mers.
Daca s-a mers pe OG somatie de plata sau ordonanta de plata , nu este nevoie de invitatie la conciliere.
Daca s-a mers pe drept comun este nevoie, ca metoda prealabila, care normal trebuie indeplinita inainte de a depune actiunea pentru a pune in intarziere debitorul, si se calculeaza 15 zile de la trimitere pentru conciliere si 30 de zile de la conciliere pentru a inainta instantei actiunea.
Daca o faceti acum si daca aveti depusa actiunea este in regula, iar daca aveti termen inainte de timpul specificat de mine mai sus, solicitati un nou termen in acest sens, dar doar in cazul in care instanta va mentioneaza despre acest aspect.
Daca nu depuneti confirmarea de primire in instanta si atat.
Este o actiune in pretentii, pe dreptul comun. Primul termen este fixat pe 06.12.2011. Problema mea e ca ma bazam pe acea conciliere dar fiind gresita adresa trebuie sa fac alta. In cazul in care s-ar invoca si s-ar admite exceptia prematuritatii sunt in situatia in care intervine prescriptia, actiunea fiind depusa la limita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concilierea directa prevazuta de art. 720 indice 1 ancuta.alin ancuta.alin Am convocat la conciliere pe debitor in data de 07.07........., termenul de conciliere fiind pe 29 aceeasi luna, acesta mi-a transmis o adresa doua zile mai ... (vezi toată discuția)
Termen convocare conciliere directa prematur axinte.marina axinte.marina Am convocat o societate la conciliere directa si nu am respectat termenul prevazut de 15 zile din art. 720/1 , in loc de 15 s-a facut convocarea in 10 zile . ... (vezi toată discuția)
Termen obligatoriu conciliere fannatura fannatura Buna ziua! Dupa confirmarea primirii invitatiei la conciliere in cazul unui debitor trebuie sa treaca 15 zile. De ce sunt mentionate 30 de zile si ce se ... (vezi toată discuția)