avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caldura bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caldura bloc

Buna ziua,

Am rugamintea sa-mi precizati ce variante de solutionare exista pentru problema pe care o expun in continuare:

- locuiesc la etajul 8 (ultimul) al uni bloc din Dr. Taberei. De 3 ani de zile, pe timp de iarna, caldura in apartament nu depaseste 18grade C. In fiecare an am incercat sa vorbesc cu administratorul de bloc pentru a gasi o solutie, fara nicun rezultat pana in prezent. Sunt destul de sigur ca problema se datoreaza vechimii de peste 25ani a tevilor de caldura care sunt colmatate.

- precizez ca nu exista repartitoare in bloc, in consecinta, desi nu beneficiez de caldura, platesc la fel ca cei care au.

Ce actiuni ar trebui sa intreprind in acest caz ? Cui ar trebui sa ma adresez ca sa am garantia ca se va schimba ceva ?

Multumesc,
Florin
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 12:22, 27 Decembrie 2010
Intamplator am aceeasi situatie. Locuiesc la et. 10 si avem centrala proprie. In fiecare zi, de trei ori pe zi, facem aerisirea radiatoarelor, altfel nu avem caldura decat pe cativa elementi. Uneori iesim si pe culoar, daca fochistul nu-si face datoria, (si nu si-o face, ca trebuie sa urce cam sus si oboseste). Am izolat si terasa cu polistiren expandat in doua straturi, peste care s-a pus ciment si carton in doua straturi. Desigur pe banii mei, ca nu reparau terasa nici asa. Iarna aceasta in apart. este cald, cam 25 gr. dar este un stres mare sa stai sa aerisesti de mai multe ori pe zi. In plus, nu se respecta temperatura la cazan, iar pana urca apa calda la et. 10, se raceste. Cei de jos sunt mereu avantajati. Se poate cere o reducre la plata incalzirii, dar depinde de comitet. Eu i-am amenintat in scris si dintr-o data a aparut temperatura buna si pentru nivelul 10. Succes
w_v_w_v a scris:

Daca dupa aerisire se incalzesc ca la vecinii de mai jos atunci ori izolati peretii ori schimbati caloriferele si eventual puneti unele si mai mari.


Daca nu ma insel, ati mai avut o opinie la un topic referitor la repartizarea caldurii pe procente. Am rugamintea ca pe viitor sa dati sfaturi utile, nu care sa-i bage pe utilizatori in ceata.
Pretuiesc libertatea de exprimare, insa, va rog, unde nu va pricepeti nu va bagati sa dati sfaturi care au rolul de a aiuri omul.
In consecinta, nimeni nu isi poate schimba caloriferele in casa dupa cum il taie capul ca, asa, fiecare si-ar imbraca peretii in calorifere si ar iesi un balamuc in toata regula. Daca acele calorifere au fost montate de constructor, atunci are logica lui. Credeti ca daca va pune un calorifer cu 23 de elementi nu tot primii doi sau trei i se vor incalzi?
Aici este clar o problema de recirculare. Undeva exista o disfunctionalitate. Poate ca cineva, de la etajele inferioare a modificat instalatia de incalzire fara sa anunte asociatia sau s-a debransat si, implicit, atunci intervin disfunctionalitati, mai ales daca furnizorul nu a fost anuntat pentru a face recalibrarea hidraulica a instalatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Modificare/intrerupere teava comuna de aerisire a coloanelor 61dan 61dan Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje, la ultimul etaj intr-o garsoniera. Prin camera trece conducta de aerisire a coloanei de unde se alimenteaza ... (vezi toată discuția)
Golire instalatie termica martianivan martianivan Buna ziua, M-am mutat, in urma cu 2 luni, cu chirie intr-un apartament cu 2 camere termoficat, la etajul 2. Cand a inceput sa dea caldura am ... (vezi toată discuția)