avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale autorizatie caen 8042
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

autorizatie caen 8042

Buna ziua. M-ar putea cineva ajuta cu niste sfaturi?
Am un AF si din acest an colaborez cu o firma prin intermediul caruia am format niste cursuri de formare profesionala pentru adulti. Problema mea este ca la primarie am dorit sa introduc pentru autorizatie si cod caen secundar 8042 (noul cod echivalant fiind 8559). Dar din partea lor am primit raspunsul ca nu se poate deoarece nu sunt SRL si nu imi pot acorda acest cod astfel. Ei sau legat pe baza leg. 300/2004, H.G. 1766/2004 din M.O. 1048/12.11.2004. Nu am inteles de ce nu se poate deoarece nu am gasit nici o restrictie prin care nu mi s-ar putea acorda acest caen 8559. Lucrul interesant era ca la nivel de judet mai sunt si altii, am inteles, care au primit autorizatie, dar si mie mi sa comunicat ca se poate dar la nivel local... nu se poate. (Cei de la primarie au spus azi ca ei nu pot elibera nici o autorizatie cu coduri cuprinse intre 8000 si 9000 ) este foarte interesant .
Ultima modificare: Marți, 18 Martie 2008
bl_prof, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 13:05, 19 Martie 2008
bl_prof a scris:

Buna ziua. M-ar putea cineva ajuta cu niste sfaturi?
Am un AF si din acest an colaborez cu o firma prin intermediul caruia am format niste cursuri de formare profesionala pentru adulti. Problema mea este ca la primarie am dorit sa introduc pentru autorizatie si cod caen secundar 8042 (noul cod echivalant fiind 8559). Dar din partea lor am primit raspunsul ca nu se poate deoarece nu sunt SRL si nu imi pot acorda acest cod astfel. Ei sau legat pe baza leg. 300/2004, H.G. 1766/2004 din M.O. 1048/12.11.2004. Nu am inteles de ce nu se poate deoarece nu am gasit nici o restrictie prin care nu mi s-ar putea acorda acest caen 8559. Lucrul interesant era ca la nivel de judet mai sunt si altii, am inteles, care au primit autorizatie, dar si mie mi sa comunicat ca se poate dar la nivel local... nu se poate. (Cei de la primarie au spus azi ca ei nu pot elibera nici o autorizatie cu coduri cuprinse intre 8000 si 9000 ) este foarte interesant .

Mai asteptati, exista un proiect de act normativ care va modifica actele precizate de d-voastra. Atat PFA cat si cei cu profesii liberale vor trebui sa depuna documentatia ptr.autorizare direct la Registrul Comertului.
Multumesc de ajutor, dar aceste modificar peste cat timp intra in vigoare deoarece nu imi este urgent dar daca nu incep colaborarea cu parteneri mei le pierd. Am primit termen aproximativ de o luna sa imi rezolv autorizatia.

Seara placuta
bl_prof a scris:

Multumesc de ajutor, dar aceste modificar peste cat timp intra in vigoare deoarece nu imi este urgent dar daca nu incep colaborarea cu parteneri mei le pierd. Am primit termen aproximativ de o luna sa imi rezolv autorizatia.

Seara placuta

Nu stiu cand va intra in vigoare actul normativ, dar puteti gasi informatia tot pe situl Avocat.net
Modificarea legii in sensul depunerii documentatiei la Reg. Com. nu inseamna si modificarea listei de coduri CAEN pe care se pot autoriza PFA si AF.
Trebuie sa cautati alt cod sau renuntati la AF si faceti SRL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere autorizatii smart accounting business srl smart accounting business srl Un SRL care presteaza servicii de invatamant..respectiv cursuri de informatica pentru adulti prin intermediul unor lectori profesori are nevoie de obtinere ... (vezi toată discuția)
Interpret sau formator? Margacc Margacc Sunt PFA si am codurile 7021, 8230, 4619, 8552, 9002, 8559. Vreau sa incep o colaborare noua. Activitatea presupune sa inregistrez de acasa partea vocala din ... (vezi toată discuția)
Coduri caen training online Ral_uca Ral_uca buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu alegerea codurilor CAEN aferente activitatii de platforma online pentru cursuri digitale/video/cu access ... (vezi toată discuția)