avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... caz social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

caz social

persoana cu handicap grad 1 grav i s-a sistat indemnizatia pt a-si putea plati ingrijitorul deoarece nu a fost gasit acasa de asistenti sociali fiind plecat pe o perioada mai lunga la fratele sau in strainatate spune-ti-mi va rog daca isi poate recupera bani cand se intoarce inapoi.pe certificatul de handicap specifica clar grad 1 cu indemnizatie
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 14:13, 20 Decembrie 2010
Actionati in judecata CJPAS pentru recuperarea sumei la Tribunal, intrucit indemnizatia este un drept care se acorda indiferent de locatia beneficiarului
Art. 7. - (1) Promovarea si respectarea drepturilor persoanelor cu handicap revin, in principal, autoritatilor administratiei publice locale unde isi are domiciliul sau resedinta persoana cu handicap si, in subsidiar, respectiv complementar, autoritatilor administratiei publice centrale, societatii civile si familiei sau reprezentantului legal al persoanei cu handicap.
Art.58 - f) sa aduca la cunostinta directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, in termen de 48 de ore de la luarea la cunostinta, orice modificare cu privire la gradul de handicap, domiciliu sau resedinta, starea materiala si alte situatii de natura sa modifice acordarea drepturilor prevazute de lege.

Eu zic ca au facut bine suspendand plata indemnizatiei.
Recuperarea sumelor se face usor, cred eu ca fara actiune in instanta, doar cu cerere si aratarea motivelor pentru care nu era la domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului animarsrl animarsrl Buna ziua, O persoana cu handicap grav gradul I, a nascut un copil si doreste sa beneficieze de indemnizatie pentru cresterea copilului in baza Legii ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Prelungire ccc si indemnizatie copil cu handicap usor brawnie brawnie Buna ziua Am o problema privind prelungirea CCC si a indemnizatiei pana la 3 ani pentru copil incadrat in grad de handicap usor. Copilul implineste 2 ani pe ... (vezi toată discuția)