avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... cas
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

cas

buna ziua,
eu din anul 2004 am fost student la zi 4 ani si master 1.5 ani , in iunie am dat disertatia, dar in acest timp nu am avut venituri si nu am platit la casa de sanatate.nici acum nu platesc pt ca nu am venituri. eram obligat sa platesc chiar daca nu am avut venituri?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 10:49, 19 Decembrie 2010
Daca nu sunteti PFA sau angajat la o sociatate, nu aveti obligatia de a plati nici o contributie sociala:D
Daca nu aveti calitatea de angajat sau nu sunteti persoana fizica autorizata,nu sunteti obligat la plata contributiilor.
va multumesc pt raspuns.
daca imi fac PFA sau daca ma angajez CASS nu ma obliga sa platesc retroactiv?
o verisoara de-a mea a fost angajata a mai avut cateva luni fara contributie la CASS si acum si-a facut PFA si cand a ajuns la CASS sa-si incheie contract au obligat-o sa plateasca lunile fara contributie.
Contributiile se platesc din momentul autorizarii,nu retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa.plata asigurari sociale brainylaura brainylaura Buna ziua!Am primit o noificare de la Casa de pensii prin care mi se cerea sa completez declaratia 19/2000 si sa platesc lunar o anumita suma de bai. Am ... (vezi toată discuția)
Plata creante pfa jack electro jack electro Sunt PFA din ianuarie 2006 si am fost in acelasi timp salariat la o firma pana in decembrie 2008. La primarie in ianuarie 2006 mi s-a spus ca ,platind CASS la ... (vezi toată discuția)
Plata cass raceman raceman Am primit o somatie si un titlu executoriu ca as avea de plata o suma de bani pentru CASS. Cand am fost la ei mi-au dat o decizie de impunere in care scrie ca ... (vezi toată discuția)