avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie 2011
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie 2011

Buna ziua,

Legat de noua lege a indemnizatiei aplicabila din 01.01.2011, asa dori sa va adresez urmatoarea intrebare. In cazul in care mamica alege cea de-a doua varianta, aceea de a sta alaturi de copil 24 de luni, cu o indemnizatie de maxim 1200 ron este posibil ca dupa aceasta perioada angajatorul sa nu ii mai asigure acesteia, conform contractului de munca, postul pe care l-a detinut inainte de a intra in perioada de crestere copil, chiar daca contractul acesteia este incheiat pe perioada nedeterminata? Cu alte cuvinte sa fie disponibilizata in momentul in care va dori sa revina la serviciu, dupa cele 24 de luni.

Va multumesc,

Maria.
Cel mai recent răspuns: cmaria , utilizator 04:48, 20 Decembrie 2010
Da, exista aceasta posibilitate ...
Norma este intunecata sau nu pot intelege moi ratiunea legii.
Daca ar fi sa avem in minte o interpretare sistematica, in unele ipoteze se extinde interdictia concedierii si in umatoarele 6 luni dupa revenire.
Dar, interdictia concedierii se refera la situatia persoanei care se afla in concediu pentru cresterea copilului.Prin urmare, dumneavoastra nu puteti fi concediata pentru faptul ca ati nascut.Mai mult, angajatorul nu poate sa va concedieze decat in conditiile Codului muncii, si nu asa tam nesam.
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
ContSters182184, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Eu sincer, asa am fost informata chiar de la locul de munca, insa din surse neoficiale, cum ca daca alegi sa stai acasa 24 luni alaturi de cel mic, angajatorul nu mai are obligatia sa iti asigure locul de munca(mentionez ca sunt angajata unei companii al carui brend este foarte cunoscut, foarte stabila pe piata bancara). Daca alegi varianta cu 12 luni, atunci totul e ok. Te poti intoarce fara nici un fel de probleme, scaunul de la birou asteptandu-te cald. Ma gandeam ca s-a schimbat Codul Muncii si in acest sens, acum cu toata tevatura aceasta legata de concediul de crestere copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere intoarcere cic inainte de 1 an miss_mary miss_mary Buna ziua am optat pt CIC de 1 an si o sa ma intorc fie la 11 luni, cum este prevederea legala, fie mai devreme de atat. Am 2 intrebari referitoare la ... (vezi toată discuția)
Din concediu de crestere copil am ramas fara post ionmiha26 ionmiha26 Ce obligatii are angajatorul in cazul in care eu sunt in concediu de crestere copil, iar firma la care lucram a fost inchisa ? Mentionez ca toti ceilalti ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a te reangaja dupa concediul de ingrijire copil 2 ani IULIA I IULIA I Buna ziua, am si eu o nelamurire. E obligat patronul sa te primeasca la servici dupa efectuarea concediului de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, conform ... (vezi toată discuția)