avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit Prima Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit Prima Casa

Buna ziua! Eu impreuna cu sotul meu dorim sa ne achizitionam un apartament cu un credit. Am fost la mai multe banci si am tot cautat cea mai buna oferta de creditare. Initial noi vroiam sa facem un credit ipotecar simplu, dar am aflat ca prin programul Prima Casa ar fi mai avantajos. Situatia noastra este urmatoarea: eu detin un apartament cumparat in 2003, cu 7 ani inainte de casatoria noastra; daca sotul meu ar aplica pentru un credit Prima Casa, ar putea primi acordul de credit in conditiile in care eu detin un imobil? Am intrebat la toate bancile la care am fost si unii spun ca sotul meu se incadreaza, altii spun ca nu... nu stiu ce sa mai cred... Declaratia pe proprie raspundere pe care sotul meu ar trebui s-a dea la notar suna cam asa : " nu am detinut, incepand cu anul 2000 si pana la data solicitarii creditului garantat, in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita". Vineri am fost la BCR, iar juristul din Centrala ne-a spus ca nu este nicio problema si ca sotul meu poate aplica singur ( oricum eu nu pot fi parte intr-un credit cu durata mai mare de 5 ani pentru ca eu ca medic rezident am contract de munca pe perioada determinata) pt acest credit si ii va fi aprobat 100%, dar eu totusi mai am o urma de indoiala... Care este parerea dumneavoastra? Am putea lua credit Prima Casa in conditiile astea? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:21, 19 Decembrie 2010
declaratia sotului ar fi conforma cu realitatea. sotul poate accesa acest program

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit prima casa lucialuca lucialuca Buna ziua! Eu si sotul meu dorin sa contractam un credit prin programul Prima Casa. Sotul meu va fi titularul creditului, eu nu voi participa cu venitul meu la ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa 2015 , imobil 49.5m2 + 1/8 cota parte din imobil 60m2 Crispy2014 Crispy2014 Buna seara. Am o întrebare la care juriștii băncilor răspund diferit interpretând fiecare textul de lege. Caz concret: -Soția deține un imobil cu ... (vezi toată discuția)
Program prima casa lucianbc lucianbc Sotia mea a achizitionat un apartament in anul 2002. Noi ne-am casatorit in anul 2007. vreau sa stiu daca pot sa aplic la un credit prima casa avind in vedere ... (vezi toată discuția)