Cererea va fi adresata Tribunalului Judetean si are ca obiect obligarea statului roman, prin Ministerul Economiei si Finantelor, sa restituie taxa de prima inmatriculare in suma de ........... de lei, actualizata in raport cu indicele de inflatie la data platii efective.
Perceperea unei asemenea taxe contravine art. 90 par. 1 din Tratatul CE.
De asemenea, se poate solicita si dobanzile legale aferente, pana la data restituirii efective, astfel incat prejudiciul cauzat numai in acest fel putand fi reparat integral asa cums e prevede in art. 1084 C,civ. raportat la art.1082 C.civ.
Stimate domn,
da,se poate cere restituirea taxei auto de prima inmatriculare,dar aceasta nu inseamna ca o veti si primi.
Nu,nu suntem sceptici sau negativisti,dar realitatea este ca pana la momentul la care discutam chestiunea ,nimanui, in Romania, nu i s-a restituit inca banii pe aceasta taxa.
Avem un caz, sau poate mai multe de castig in prima instanta,dar pana la o hotarare definitiva si irevocabila, sau mai exact, pana sa vada omul banii, mai e cale lunga.
Este cel putin prematur sa ne pronuntam cu privire la hotararea luata de prima instanta, intrucat nu este exclusa posibilitatea ca in apel aceasta sa fie casata. Atat timp cat judecatorii nu raspund in fata nimanui pentru hotararile pe care le dau, ei pot lua orice hotarare. De aceea nu este recomandat sa facem supozitii pana nu vedem decizia instantei de control. In plus, nu e exculs sa existe lacune mari referitoare la aplicarea taxei auto, chiar si in hotararea europeana. Avocatul aradean care a castigat o prima batalie cu statul roman are motive sa fie optimist,pentru ca oricum din punct de vedere politic se lupta pentru anularea acestei taxe si restituirea banilor.
In final,"incercarea moarte n-are",doar ca ar fi bine pentru aceasta sa va angajati un avocat si el stie ce are de facut.
Va dorim mult succes !