avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere individuala - diploma necesara?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere individuala - diploma necesara?

Buna ziua!
As dori sa infintez o intreprindere individuala cu obiect de activitate confectii textile (imbracaminte - tricotaje). Am absolvit facultatea , dar mai am nevoie si de alta diploma pentru aceasta activitate? O sa am angajate 10-15 femei care vor lucra intr-un atelier de confectii textile (articole de imbracaminte din tricotaje).
Daca mai am nevoie de o diploma pentru desfasurarea acestei activitati oare este valabil un certificat de absolvire a cursului de Creatie Vestimentara
eliberat de Eurocor? Si daca stiti un cod caen pentru aceasta activitate, va rog sa imi spuneti si mie.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 11:44, 28 Decembrie 2010
Este suficient certificatul acela de absolvire. Coduri pretabile:
1412 - Fabricarea de articole de imbracaminte pentru lucru
1413 - Fabricarea altor articole de imbracaminte exclusiv lenjeria de corp
1414 - Fabricarea de articole de lenjerie de corp
1419 - Fabricarea altor articole de imbracaminte si accesorii n.c.a.
1392 - Fabricarea de articole confectionate din textile (cu exceptia imbracamintei si lenjeriei de
corp)
Sunt sceptic in legatura cu numarul angajatilor care din cate stiu eu pot fi doar 5.
Multumesc de raspuns!
Dar pentru un bar constituit ca Intreprindere individuala e necesara vreo diploma?
sad a scris:

Sunt sceptic in legatura cu numarul angajatilor care din cate stiu eu pot fi doar 5.

este reglementata aceasta limitare printr-un act normativ? am mai auzit vorbindu-se de acest numar dar nu am gasit actul care limiteaza. Tind sa cred ca este numai un zvon fara sa aiba un temei.

tavutzza a scris:

Dar pentru un bar constituit ca Intreprindere individuala e necesara vreo diploma?

toate activitatile ce tin de sectorul alimentatiei publice sunt conditionate de existenta unei atestari profesionale/vechime in domeniu de minim 2 ani ca lucrator comercial, gestionar, vanzator etc. insotita de cursul de Notiuni fundamentale de igiena.
Am vorbit cu cei de la ORC, telefonic. Se inregistreaza intreprinderea individuala respectiva (cafe-bar) doar pe baza diplomei de bac. Ei spuneau ca nu e nevoie de cursuri de igiena si diploma de vanzator. hmmm.....
probabil depinde si de practica la nivel de registre. aici la noi se cere.

Alte discuții în legătură

Infiintare srl victoria75 victoria75 Buna ziua ! Vreau sa deschid un magazin online pentru vanzarea produselor de imbracaminte. Dar si un mic atelier pentru productia confectiilor de imbracaminte ... (vezi toată discuția)
Vanzare articole croitorie irina_trusca irina_trusca Buna ziua. Vreau sa vand articole de croitorie realizate de mine acasa. Puteti sa-mi spuneti care sunt modalitatile legale pentru a da aceasta marfa la ... (vezi toată discuția)
Pfa sau af pentru croitorie? miruna82 miruna82 Un pensionar medical grad III, croitor de meserie, doreste sa se autorizeze pentru prestarea de servicii de croitorie, inclusiv pentru comertul cu astfel de ... (vezi toată discuția)