avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot sa mai lucrez dupa pensionare?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot sa mai lucrez dupa pensionare?

AM 63 de ani,lucrez in invatamant,am o vechime fara anii de facultate de 40 ani si cu 1 dec am iesit la pensie la cerere sau anticipat nu mai stiu cum este corect.Am primit decizia ,dar mai am 8 ore la scoala(club scoar sportiv).Vreau sa stiu daca am voie sa efectuez aceste ore. Implinesc 64 de ani in mai 2011.Sunt barbat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:50, 20 Decembrie 2010
shelby a scris:

AM 63 de ani,lucrez in invatamant,am o vechime fara anii de facultate de 40 ani si cu 1 dec am iesit la pensie la cerere sau anticipat nu mai stiu cum este corect.

Va uitati pe decizia de pensie si aflati care este categoria de pensie de care beneficiati. Presupun ca este vorba despre pensie pentru limita de varsta si ca v-ati pensionat cu 3 ani inainte de a implini varsta standard de pensionare, asa cum permite art. 127, alin. (3) din Legea nr. 128/1997.
ART. 127
......................................
(3) Personalul didactic poate fi pensionat, la cerere, cu 3 ani înainte de limitele de vârstă prevăzute de legislatia în vigoare, dacă are o vechime în învătământ de cel putin 25 de ani femeile, respectiv 30 de ani bărbatii.

Daca pe decizia de pensie scrie "pensie pentru limita de varsta", puteti sa lucrati in continuare fara sa va faceti probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare segovia_48 segovia_48 Sunt nascut la data de 1.05.1948 si am o vechime in invatamant de 38 ani.Vreau sa stiu daca prevederea art.127(3) din Legea 128/1997 privind Statutul ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata sau de drept vasile vieru vasile vieru nascut in 1947 2 septembrie cu o vechime totala de 46 de ani din care 35 de ani in invatamant neintrerupti si 9 luni la grupa va rog sami raspundeti la care ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata suzi52 suzi52 M-am nascut la 28 martie 1952, sunt invatatoare, am 37 ani vechime la catedra. Doresc sa stiu daca ma pot pensiona cu data de 1 sept 2010 fara a pierde din ... (vezi toată discuția)