avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de vizita

in urma divortului sotul meu nu a cerut drept de vizita.Pot sa nu ii dau copilul?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:53, 19 Decembrie 2010
In principiu da , insa tatal minorului daca va veti opune la vizitarea acestuia, are posibilitatea sa ceara stabilirea unui program de vizita pe cale judecatoreasca, pentru ca acest drept este unul conferit de lege parintelui caruia nu i se incredinteaza minorul.
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Da, desigur insa daca ati stabilit de comun acord un program de vizita minor, chiar fara a exista o hotarare judecatoreasca in acest sens, ar fi bine sa il respectati.

Daca refuzati legaturile personale ale tatalui cu minorul, mai devreme sau mai tarziu, acesta va solicita/obtine un program vizita minor sau...dupa adoptarea noului cod civil (posibil la sfarsitul anului viitor) acesta va avea posibilitatea, chiar sa ceara tutela comuna.

Relatiile cordiale/prietenesti cu tatal minorului poate aduce beneficii mai mari atat dvs. cat si copilului...nu confundati relatia de afectiune dintre o femeie si un barbat cu relatia de afectiune dintre un parinte si copilul sau.
Ce varsta are copilul ?

Daca acesta este destul de mic,puteti sa stabiliti prin intermediul instantei un program de vizitare redus/mai restrans.
Parintele are dreptul la vizita,atata timp drepturile parentale nu ii sunt afectate in niciun fel ca urmare a incalcarii legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Refuz copil sa vina cu tatal uira uira Ce se poate face cand minorul de 7 ani refuza sa plece cu tatal cf programului de vizitare? Asta dupa ce mama l-a invatat ce si cum sa spuna si in conditiile ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)