avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

salutari, am si eu o intebare. bunica si mama mea au ingrijit 2 surori prin anii 80. cele doua femei in varsta au murit domnisoare, neavand mostenitori,si au hotarat sa ne lase noua, adica mie si bunicii care a murit si ea, niste terenuri pe care s-au construit un liceu , o biserica , o unitate militara de pompieri si un stadion de fotbal.ce trebuie sa fac sa obtin aceasta proprietate care se afla in campulung muscel, judet arges,si cu cine ma indrumati sa vorbesc?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:03, 20 Decembrie 2010
Au hotarat sa vi le lase...sub ce forma? V-au facut vreun testament, ceva? Avand in vedere tipul de imobile despre care vorbiti...inclin sa cred ca trebuiau solicitate in baza legii 10/2001...al carei termen de depunere a cererilor s-a incheiat de prin 2002 #-o A depus cineva vreo cerere la primariile din localitatile unde se afla aceste imobile? Eu zic sa verificati, pentru ca acest tip de "mosteniri" fac sa apara tot felul de descendenti la care nu se gandea nimeni...
daca exista testament interesati-va acolo la primarie cine detine acele terenuri in prezent.
athe a scris:

daca exista testament interesati-va acolo la primarie cine detine acele terenuri in prezent.

Daca exista un testament , se presupune ca terenurile ce reprezinta obiectul acestui act apartin legatarului.

(persoanei care transmite cu titlu gratuit, un anumit bun , catre testator ).

in ce an au decedat cele doua doamne ? au dispus in favoarea dvs. prin testament ? aveti acest testament ? despre ce tip de testament este vb. ?
exista alte rude ale celor doua doamne?? parinti, frati, surori? nepoti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa pun mana pe averea familiei aman? Hamarsold300 Hamarsold300 Aristia Aman a fost nasa strabunicii mele Dora Mitescu. Dupa ce a facut un testament cu stra-stra bunicul meu Ioan Atanasie Mitescu, prin care Aristia Aman a ... (vezi toată discuția)
Legatarul universal Radu Paul Radu Paul Bunica mea a fost numita legatar universal prin testamentul facut de mama ei care a murit . In acest testament se specifica faptul ca exista 3 descendenti , si ... (vezi toată discuția)
Revendicarea unui teren agricol parțial expropriat de către statul roman pentru construirea uzinei aro ionion69 ionion69 Bună ziua, am moștenit de la bunica mea în 2015, din partea tatălui meu care a decedat, din comuna Lerești un teren de 9000 mp care se află pe raza ... (vezi toată discuția)