avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor!

Buna ziua,
Ma numesc Andreea.Din copilarie am probleme cu tatal meu in sensul ca ma agreseaza si este foarte violent fara nici un motiv.Acelasi tratament ii este acordat si mamei mele de cate ori crede el de cuviinta.Ne este foarte teama de el.Eu si mama nu mai avem alte rude care ne-ar putea ajuta.As vrea sa-l trimit in inchisoare pentru ceea ce face si sunt dispusa sa trec prin orice pt a ajunge la acest rezultat.Precizez ca am varsta de 19 ani iar tatal meu are varsta de 61 de ani.De asemenea il suspectez de probleme psihice.
Vara trecuta m-a izbit de perete m-a trantit pe jos iar apoi a inceput sa mi rupa hainele si sa ma loveasca cu picioarele,m-a zgariat pe fata si pe corp.Eu am fugit in baie si m-am inchis acolo voiam sa sun pe cineva el a scos usa din balamale lovindu-ma din nou si luandu-mi telefonul.Am fugit la vecini.Acestia mi-au spus ca e nebun si nu ma mai pot intoarce acolo.M-au ajutat sa mi iau hainele cand tatal meu plecase din casa.Am asteptat la vecini deoarece nu stiam ce sa fac.Intr-o jumatate de ora el s-a intors acasa cu 4 baieti.Scopul baietilor era sa ma bata pe mine,pusi de el.Am stat 2 luni cu chirie dar m-am descurcat f greu.Mama s-a intors acasa in acest timp deoarece era plecat in Germania,iar eu am revenit acasa datorita ei.Tatal meu se comporta la fel,este f nervos si simt ca ma va bate din nou,cauta iar cearta si imi vorbeste urat.Astept sa ma bata din nou lucru ce se va intampla in cateva zile iar eu as vrea sa sun la politie sau sa merg personal pentru a-l denunta.Imi este foarte frica pt ca va scapa usor,si ma va bate din nou.Va rog din inima sa mi da ti un sfat...
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:05, 20 Decembrie 2010
Stimata Domnisoara,
Faptul ca, dvs suspectati ca tatal dvs sufera de vreo bola psihica nu are relevanta in demersuriel pe care doriti sa le intreprindeti. Cat privesc agresiunile pe care presimtiti ca le veti privi, situatia este supusa hazardului. Daca se mai intampla sa primiti lovituri, anuntati organele in drept si formulati plangere penala de violenta si lovire. Mergeti la IML si solicitati eliberarea unui certificat medico-legal. Puteti sa faceti acea plangere penala daca mai aveti martori care sa confirme reclamatia dvs impotriva tatalui agresor, mai ales ca, sunteti majora (tatal nu mai poate fi invinuit de rele tratamente aplicate minorului).
Incercati sa va gasiti un alt loc in care sa locuiti, daca starea de fapt a devenit insuportabila pentru dvs. Cat despre dorinta dvs de a-l vedea pedepsit in forma privarii de libertate, asta ramane a fi hotarata de instanta de judecata, daca veti deschide proces penal impotriva parintelui dvs si aveti probe indubitabile.
Asadar, mult noroc....:)
Ultima modificare: Duminică, 19 Decembrie 2010
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari
ma gandesc sa-l inregistrez cu telefonul in timp ce ma loveste....asta ar putea tine locul unui martor?
Formulati palngere penala.
Ma intreb de ce nu ati formulat plangeri penale pana acum.
Daca credeti ca are probleme psihice, solicitati internarea
acestuia ca masura de siguranta!
De ce va complicati si mai mult viata?.Plecati cit mai sunteti pe picioare.
Este foarte riscant sa fiti din nou batuta,nu stiti cum si unde veti fi lovita.Inteleg sentimentul de frustrare pe care-l aveti,dar eu cred ca este cale lunga pina-l "( vedeti in inchisoare )" pe tatal dvs.Plecati din nou cu chirie,decit sa ramineti cu o ( infirmitate)de la o noua bataie.Evitati pe cit posibil scandalul,nu-l provocati.
Impreuuna cu mama dvs,mergeti la politie si depuneti reclamatie impotriva acestuia,daca exista probe cu privire la chinurile pe care le indurati.
La prima incercare de a va lovi,anuntati politia si incercati sa aveti de fata persoane care sa cunoasca situatia.
Daca aveti posibilitati este bine sa plecati de acasa cu chirie sau la rude ..
Mama dvs ar trebuie sa intenteze actiune de divort si partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu marius.suceava marius.suceava Buna ziua am si eu o intrebare daca la cazul plangere penala violre de domiciliu si violenta fara martori si este la prima abatere ce consecinte se aplica ? ... (vezi toată discuția)
Ma ameninta ca ma scoate afar din casa si ca ma bate 12345678 12345678 buna ziua. am o problema si daca se poate sa ma lamuriti cu unele probleme. momentan stau in casa parintilor. din cauza unor neintelegeri intre mine si tatal ... (vezi toată discuția)
Abuz, agresiune cassper2001 cassper2001 Buna seara , in urma cu 2 zile am fost la un club in oras si am avut un conflict cu o persoana majora . Am iesit din club si la 50-60 de metrii ne am impins ... (vezi toată discuția)