avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna,am o problema grava in familie si as dori un sfat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna,am o problema grava in familie si as dori un sfat cat mai ...

Buna,am o problema grava in familie si as dori un sfat cat mai rapid.
Sunt fata,am varsta de 19 ani,anul acesta fac 20 de ani.
Am un caz in familie de abuz ,fizic si verbal asuprea mea si a mamei mele,de catre tatal meu.
Eu am iubit de 2 ani de zile,el are varsta de 28 de ani,si as dori sa ma mut cu el acasa la el,el sta in alt judet.
Tatal meu ma ameninta ca daca plec de acasa vine si ma calca in picioare la el acasa,ma injura ca imi rupe mainile ,pe maicamea la fel,o jigneste si alte lucruri ,tocmai pe mine m-a si batut uneori de-a lungul vietii,si cred ca si pe mama mea,dar nu am dovezi in privinta asta,doar planset si amenintari..dar il cred in stare sa o bata
Vreau sa plec la iubitul meu acasa curand,si tata lo sunat pe el si i-a spus ca eu m-am certat cu el,cu tata..apoi a inceput sa injure si sa ii zica lui,ca daca plec la el vine dupa mine si ma calca in picioare
Eu nu mai pot sta asa,demult se intampla si nu stiu ce sa fac nu am avut curaj sa sun niciodata la politie sau cel putin la cei pentru abuz in familie.
Vreau sa plec,si nu stiu cum
Tatal meu poate veni acasa la iubitul meu si ma poate lua ,daca nu vreau eu?
Sau poate macar sa intre in curte daca iubitul meu nu vrea?
Este in alt judet
Credeti-ma ca nu mai pot asa..
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 18:48, 5 Martie 2025
Aveți peste 18 ani, legal sunteți majoră și puteți lua orice decizie.
Dacă tatăl dvs va veni la domiciliul prietenului, vor interveni aspecte de natura penală: violare de domiciliu, loviri sau alte violențe, distrugere etc., în funcție de ce se întâmplă acolo.
Prietenul dvs/părinții lui sau cine e proprietarul imobilului, pot apela la sprijinul politiei, dacă tatăl dvs refuza sa părăsească imobilul.
Cereți un ordin de protecție împotriva tatălui, atât dvs, cât și iubitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrurile si bunurile personale din casa părintească Maria Valentina Maria Valentina Lucrurile si bunurile personale din casa părintească Mă aflu în următoarea situație. Mama a plecat de acasa de jumătate de an din cauza tatălui meu, ... (vezi toată discuția)
Vreau să plec de acasă la 16 ani Anonim 28 Anonim 28 Bună ziua Am 16 ani iar iubitul meu 20 Suntem împreună de 2 ani jumătate și vrem să ne mutăm împreună El mă ajută foarte mult și îmi este ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa ,urgent!!! maria0978 maria0978 Buna ziua!Ma numesc Maria,am 15 ani si curand implinesc 16.Doresc sa stiu daca la 16 ani pot pleca de acasa legal.Sunt crescuta de bunici si eu si fratele ... (vezi toată discuția)