Buna ziua!Ma numesc Maria,am 15 ani si curand implinesc 16.Doresc sa stiu daca la 16 ani pot pleca de acasa legal.Sunt crescuta de bunici si eu si fratele meu,mama ne-a parasit cand eu aveam 3 ani,tatal e un om violent,se se apropie de 50,nu muncescte,e fumator,urla,face scandal,ma ameninta ca ma scoate de la scoala si ma trimite la munca,mii frica constanta de violenta fizica si sexuala.Mentionez ca o familie de batrani din sat,cu copiii plecati,sunt dispusi sa ma ia ca pe fiica lor,sa-mi plateasca scoala mai departe si cheltuielile daca eu am grija de ei,si sa am grija si de bunicii mei in continuare dar sa locuiesc la noii batranei.De specificat ca tata nu e in toane bune cu familia de batranei.Nu mai pot sta acasa,nu pot invata,ma injura constant pe mine,pe fratele,pe bunicii.Pot pleca la "noua familie"legal?Dupa ce implinesc 16 ani?Poate tata sa le faca rau legal batranilor?Rog raspuns serios si la subiect,nu vreau aburelile clasice gen "vai,e tati tau","vai"gandeste-te bine" etc etc,am gandit si regandit,stiu ce vreau,am pus in balanta,si nu cred ca imi trebuie "18" ani sa stiu ce vreau,altii au 50 si inca nu stiu,deci va rog un raspuns sincer daca se poate ,fara aburelile care le vad de rigoare aici pe forum,ca daca ar fi totul roz cu parintii,n-ar mai fi fete mutilate,batute,abuzate de "Tatii"sfinti si betivani de la Dzeu lasati,stiti prea bine Domnnilor avocati cat de reala si actuala e problema.Pot avea o noua familie,si sa am grija de vechea familie,fara probleme legale,sau sa ma trezesc cu politia pe cap aiurea,la 16 ani?Ca nu cred ca mai apuc sa termin nici-o scoala pana la 18.Multumesc anticipat!Astept raspuns.
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
07:38, 7 Martie 2020