avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lucrurile si bunurile personale din casa părintească
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lucrurile si bunurile personale din casa părintească

Lucrurile si bunurile personale din casa părintească
Mă aflu în următoarea situație. Mama a plecat de acasa de jumătate de an din cauza tatălui meu, eu am rămas acasă împreună cu fratele meu. Recent am plecat si eu de acasa. M-am mutat la iubitul meu, tot din cauza tatălui meu. Tata a venit acasa cu o altă femeie si fata acesteia. Mi-am luat doar câteva lucruri necesare dar eu as vrea sa-mi pot lua toate lucrurile mele cât mai rapid. Tata ma tot înjură, ma jigneste si ma amenința atât cu bătaia cât și omorul daca mai calc pe acasa. Spune că are nevoie de camera mea liberă însă nu-mi da voie sa vin sa-mi iau toate lucrurile. Momentan am apucat sa-mi încui camera dar tata spune ca-mi v-a sparge camera si-mi da foc la lucruri sau le v-a arunca.Eu numai ma pot întoarce la domiciliu din cauza tatălui meu care este foarte agresiv.
Adaug fapul ca sunt majora si studenta iar în camera mea aveam foarte multe materiale pentru facultate dar din cauza tatălui nu le pot lua.
Cum as putea proceda legal sa-mi iau toate lucrurile?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 09:01, 22 Iunie 2022
Buna ziua, puteti sa il notificati pe tatal dvs cu privire la restituirea bunurilor dvs personale. Depinde si cine este proprietar al imobilului. Ulterior puteti sa il actionati in instanta cu o cerere intemeiata pe obligatia de a face in vederea recuperarii bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanță președințială pentru dreptul de abitație. cum se pune în aplicare hotărârea judecătorească de reintegrare în spațiul locativ? paula38 paula38 Buna ziua ,am un imobil ,mama cumparat de la bunici ,bunicii cind au cumparat casa ,mama sa trecut in contract exact asa este trecut ,,eu x imi rezerv dreptul ... (vezi toată discuția)
Santaj, maltratare, coruptie, drepturile copilului AlexandruRadu123456 AlexandruRadu123456 ca exemplu ... eu sunt mama am suferit de la 17 ani pana la varsta de 23 de ani ... i nfine 8-9 ani in tot acest timp am fost injurata , batuta cat am fost ... (vezi toată discuția)