avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ordonanță președințială pentru dreptul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordonanță președințială pentru dreptul de abitație. Cum se pune în aplicare hotărârea judecătorească de reintegrare în spațiul locativ?

Buna ziua ,am un imobil ,mama cumparat de la bunici ,bunicii cind au cumparat casa ,mama sa trecut in contract exact asa este trecut ,,eu x imi rezerv dreptul de a locui intr-o camera din imobil pe tot restul vietii ,,bunicii nu au inteles accest aspect ,iar peste 10 ani cand au vazut ca mama are probleme cu alcoolul ,mi-au vandut mie accea casa cu clauza de intretinere,accel drep al mamei sa trecut in noul contract ,la fel nu ni sa explicat ce implica accel drept,iar de 5 ani au inceput problemele ,de cand mama si-a gasit un concubin prieten de pahar,si au inceput sa distruga casa,au bagat mobila pe foc ,fac scandal ,sar la bataie ,am ajuns sa plec din casa de frica ,ea pleaca si ea ,acum ca nu au lemne de foc m-am trezit vazand pe siteul judecatoriei ca in data de 17.11.2017 mama a intentat un proces de ordonanta prezidentiala,care a ramas in pronuntare,eu nu am primit citatie,banuiesc ca a motivat ordonanta ca este iarna si nu are unde locui,desi de 4 ani e plecata de acasa,intrebarea mea este ,cum este posibil sa se judece un proces fara ca eu sa nu stiu,daca instanta ia admis accea ordonanta cine si cum se pune in aplicare accea hotarare judecatoreasca,precizez ca in imobil nu locuieste nimeni,iar eu maine plec din tara la munca,cine poate venii sa sparga poarta ,usa ca ea sa intre in casa,acolo am si eu lucruri ,este posibil asa ceva,politia poate venii sa o bage in casa,eu cum ma pot apara,va rog ajutati-ma ,va multumesc
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:07, 22 Noiembrie 2017
Explicații cu privire la consecințele juridice ale unui contract si anumite clauze care sa fie inserate în actul juridic sta in sarcina avocatului daca partea apelează la serviciile unui avocat.
Notarul va da sa cititi actul si sa il semnati.

Clauzele contractuale trebuie respectate.

Dacă mama dvs. are dreptul de a locui acolo legal nu aveti ce sa faceti.
Mobila o puteți salva printr-un proces sau sa cereți despăgubiri.

Dacă are hotarare judecătorească se executa si fara sa fiti acasa.
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Faceti apel daca aveti temei, nu stim nici macar obiectul ordonantei. Aveti putin timp, asa ca apelati inainte sa primiti acasa motivarea la un avocat si vedeti ce disponibilitate are.
Oricum, daca dv. nu stati acolo, care e temeiul sa nu stea nici ea? E important. daca statea cineva acolo, era alta situatia cu alcoolul etc.
Puteti incuia celelalte camere.
multumesc pt raspuns ,nici eu nu cunosc obiectul ordonantei azi m-am uitat pe site-ul judecatoriei si am aflat ca pe17.11.2017 am avut accest proces,problema este ca desi incui casa ea are acces separat la camera ei ,ea sparge usile si distruge tot,am sesizat politia ,dar spun ca nu pot interveni,si ma intreaba daca am martori ,pai cine sta in casa sa vada cand ea si concubinul imi distrug casa,o perioada a fost sub tratament,medicul imi spune ca nu o poate interna fortat,ce pot face,ea mai are impreuna cu fratele meu si alt imobil cand termina de facut scandal acolo se muta la mine si tot asa ,ne-a distrus vietile
Daca beneficarul dreptului de abitatie viagera abuzeaza de folosinta bunului,aduce stricaciuni,ori il lasasa se degradeze,dreptul de abitatie poate inceta la cererea nudului proprietar(dvs.)conf,art.754NCC raportat la art.747 NCC.
Apelati la instanta, mergeti la un avocat sa cerceteze intreaga situatie de fapt, sa vedeti ce variante ar fi si pe care o alegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,supun atentiei dvs un caz putin mai complicat si am ... paula38 paula38 Buna ziua ,supun atentiei dvs un caz putin mai complicat si am mare nevoie de sfaturi sau chiar un avocat care ma poate ajuta, situatia este urmatoarea,in ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare-cumparare paula38 paula38 Am o mare problema ,va rog din suflet ajutati-ma,astfel in anul 1998 bunicii cumpara un imobil,merg insotiti la notariat de fiica lor ,acceasta prietena cu ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil paula38 paula38 Buna ziua va rog ajutati-ma cu un sfat,detin un imobil in care mama are dreptul de a locui intr-o camera,specific nu mama mi-a vandut imobilul si ... (vezi toată discuția)