avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot face ca, în caz de divorț de soțul agresiv ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot face ca, în caz de divorț de soțul agresiv fizic și mai ales verbal, să obțin custodia totală și exercitarea exclusivă a autorității părintești pentru băiețelul de 1 an și jumătate?

Sunt casatorita de 1 an jumate cu sotul meu si avem impreuna un baietel tot de aceeasi varsta. Ne cunoastem de 3 ani si parea sa fie cel mai bun si calm om la inceput. De 2 ani a inceput ca atunci cand nu ii convine ceva si ne certam sa ma jigneasca urat, sa se repeada la mine sa ma loveasca si chiar mi-a aplicat cateva palme peste fata pana mi-a spart buza intr-o seara in fata copilului bolnav. Dupa acel episod l-am instiintat de intentiile mele, am luat copilul si am plecat din resedinta comuna (sect 2) la un apartament proprietate personală in sectorul 4. El spunand ca nu am motiv sa plec, ca nu mi-a facut nimic, ca daca vroia sa ma bata ma baga in spital si ca daca plec nu mai am ce sa caut la el in casa. Dupa 2 saptmanani am inceput sa mergem la terapie de cuplu si lucrurile pareau sa se mai lumineze. Mi-a dat un ultimatul ca daca nu ma intorc in 4 zile acasa nu mai am ce sa caut acolo si ca distrug viata copilului cu plecarea de acasa. Am gresit si m-am intors in speranta ca lucrurile se vor mai aseza putin. Dupa alte 2 saptamani a inceput sa aiba acelasi comportament ca de obicei: ma jigneste urat, imi jigneste parintii si familia, cateodata tipa si vorbeste urat si cu copilul si iar s-a repezit sa ma loveasca pt ca am indraznit sa ii spun ca este needucat dupa ce mi-a jignit parintii si pe mine. Este clar ca omul are ceva probleme de comportament si nu ma mai simt in siguranta langa el si copilului cu siguranta nu ii face bine mediul asta de scandal si agresiuni. Imi doresc sa divortez si sa fac in asa fel incat sa am eu custodia copilului, cu domiciliu exclusiv la mine si exercitarea drepturilor parintesti doar de catre mine. Ce pot face in aceasta situatie? Imi este frica sa las copilul singur cu el pt ca atunci cand se enerveaza este violent si considera ca educarea unui copil se face cu bataie pt ca asa a vazut in familia lui. Imi doresc niste sfaturi avizate pt a stii cum sa actionez in continuare. Multumesc mult.
Ultima modificare: Duminică, 24 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 09:33, 3 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Nu cred ca aveti sansa sa obtineti exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.
Va sfatuiesc, ca in cazul in care are in continuare acea atitudine nepotrivita fata de dumneavoastra sa solicitati si un ordin de protectie.
Daca are porniri violente fata de copil atunci solicitati si pentru el acelasi ordin de protectie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
atunci cand se enerveaza este violent si considera ca educarea unui copil se face cu bataie


Ati avea sanse sa exercitati singura autoritatea parinteasca si legaturile personale intre tata si copil sa se efectueze in mediu controlat daca dovediti ce am citat mai sus.
Pana una alta, plecati de acasa cu copilul .
Ultima modificare: Duminică, 24 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator
In instanta, la politie, la protectia copilului ... va trebuie dovezi. Inregistrati pe ascuns comportamentul sau. Exista ceasuri, pixuri, breloc de chei, veioze ... cu camera ascunsa - sau chiar telefonul mobil. Daca agreseaza si copilul discutati la Protectia Copilului si cu un avocat pentru ordin de protectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil minor lasat la unul din parinti pana se incepe procesul Zuzulina Zuzulina As vrea sa plec cu ambii copii minori chiar unul e sugar ,insa tatal vrea ca celalalt sa ramana la el.In cazul in care as pleca doar cu sugarul poate avea ... (vezi toată discuția)
Custodie copil Cristina87rr Cristina87rr Buna ziua . Traiesc in concubinaj de 2 ani jum , iar in acest timp a aparut si un copil. Copilulul are doar cateva luni. Vreau sa va intreb ce drepturi are el ... (vezi toată discuția)
Amenintari si calomnie daniella28 daniella28 buna ziua,as vrea sa stiu daca sotul cu care ma aflu in divort se poarta urat cu mama mea,a tipat la ea,ii vorbeste urat,pe mine ma ameninta ca imi ia copilul ... (vezi toată discuția)