avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna ziua . Traiesc in concubinaj de 2 ani jum , iar in acest timp a aparut si un copil. Copilulul are doar cateva luni. Vreau sa va intreb ce drepturi are el asupra copilului daca eu voi pleca cu copilul. Eu as vrea sa ma intorc acasa la parintii mei sau sa ma mut cu chirie . Vreau sa l parasesc deoarece mai bine de 2 ani de zile m a inselat de mai multe ori ,ma jigneste si imi vorbeste urat, iar in ultima vreme a inceput sa ma loveasca. Vreau sa mai specific ca el nu isi petrece timpul cu copilul deoarece el prefera sa iasa la club cu prietenii lui si sa stea toata zius cu ei.Cand voi pleca o sa trebuiasca sa ma duc la politie sa anunt ca plec de la domiciliul unde am spus la starea civila ca sta copilul ? Cum ar trebui sa procede ? Cum ma sfatuiti ?
Cel mai recent răspuns: Cristina87rr , utilizator 11:36, 20 Aprilie 2017
Aveti dreptul de a pleca cu minorul.
Nu e necesar sa anuntati la politie.
Cand o sa va sune ii veti putea comunica.
El ma ameninta ca imi ia copilul. Ar trebuie sa ne judecam pentru copil?
Odata cu separarea parintilor trebuie sa lamuriti urmatoarele aspecte:
- exercitarea autoritatii parintesti (de regula in comun)
- domiciliul copilului
- intretinerea copilului
- relatiile intre parintele nerezident (cel la care nu locuieste copilul) si copil
Daca nu reusiti sa va intelegeti in legatura cu aspectele de mai sus, aveti nevoie de o hotarare judecatoreasca.

In legatura cu prima dvs intrebare: tatal are aceleasi drepturi ca dvs in ceea ce priveste copilul.
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2017
mirebire, utilizator
Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil Cristina87rr Cristina87rr Buna seara.Traiesc in concubinaj de 3ani , iar in acest timp a aparut si un copil. Copilulul are 1an.Eu vreau sa ma intorc acasa la parintii mei deoarece mai ... (vezi toată discuția)
Custodie copil Mariamoise2015 Mariamoise2015 Buna ziua...sunt mama unui minor de 1an si 5 luni ..sunt in concubinaj cu tatal copilului el fiind trecut pe numele lui! Au aparut certuri si neintelegeri ... (vezi toată discuția)