avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor lasat la unul din parinti pana se incepe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor lasat la unul din parinti pana se incepe procesul

As vrea sa plec cu ambii copii minori chiar unul e sugar ,insa tatal vrea ca celalalt sa ramana la el.In cazul in care as pleca doar cu sugarul poate avea castig de cauza la proces spunand ca l-am abandonat pe celalalt?Eu as vrea sa plec cu amandoi ,insa pt a evita anumite scene neplacute ce pot afecta copilul de 3 ani zic sa ramana cu el pana se finalizeaza un posibil proces de custodie si stabilire de domiciliu.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:00, 29 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Nu lasati copilul
Luati-l si plecati, eventual solicitand si un ordin de protectie.
Nu va poate acuza de abandon dar e mai bine pentru copil
acest răspuns util
Ordin de protecție ați obține doar în caz de violență...plecați însă pur și simplu cu ambii minori, prin acțiunea de divorț urmând a solicita exercitarea autorității părintești în comun, stabilirea locuinței minorilor la dvs, pensie de întreținere, etc.
Da eu asa vreau sa plec cu ambii,insa el incepe sa traga de copil si sa nu il lase sa mearga cu mine.Se poate vorbi si despre violenta,insa nu am cu sa dovedesc.Copilul asistand chiar la scene destul de violente in limbaj si comportament.

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Ordin de protecție ați obține doar în caz de violență...plecați însă pur și simplu cu ambii minori, prin acțiunea de divorț urmând a solicita exercitarea autorității părintești în comun, stabilirea locuinței minorilor la dvs, pensie de întreținere, etc.

acest răspuns util
Puteți încerca să obțineți un ordin de protecție în temeiul art 23 din legea 217/2003 in ipoteza în care tatăl nu consimte; sau plecați când nu este acasă!
Luați legătura cu un avocat să vă ajute cu ordinul dar într-adevăr, aveți nevoie de dovezi...măcar de martori!
acest răspuns util
Daca nu plecati cu ambii minori ii sporesc lui sansele sa ii ramana cel mare.
Nu inseamna ca ii va ramane dar va complicati mult situatia.
Este insa bine sa stiti ca aveti drepturi egale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Camyy87 Camyy87 Buna ziua Am si eu o intrebare eu si tatal copilului meu nu putem sa mai fim impreuna din cauza geloziei lui excesive avem un copil impreuna de 1 an 5 luni si ... (vezi toată discuția)
Divort Alexandra Panta Alexandra Panta Buna seara am o problema ași vrea sa divorțat de soțul meu avem o fetita de 2 ani impreuna el are foarte mari probleme cu alcoolul e violent verbal si fizic ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui unui minor carmina123 carmina123 in cazul in care tatal minorului este plecat in Spania fara a i se cunoaste domiciliul...cum poate fi identificat, prin intermediul caror institutii de stat, ... (vezi toată discuția)