Ieri dimineata aveam masina parcata in fata unui magazin pe DN1 in apropiere de paralela 45 si un sofer a pierdut controlul masinii sale si a intrat in masina noastra , a atuncat-o intr-un stal si apoi intr-un gard de beton. Masina noastra a fost un Renault clio din mai 2007 cu 100.000km la bord dar foarte bine intretinuta. Acum este un un mare morman de fiare.Si cand ma gandesc ca eu si bebe al meu nu am vrut sa coboram din masina si ne-a convins sotul sa luam o gura de aer, puteam fi mori acum.
Vinovatul a declarat ca avea 110km/h , in procesul verbal de constatare al politiei scrie ca masina noastra era parcata regulamentar in afara partii carosabile, polita lui RCA este la Eurial Broker. Ce sanse am sa-mi recuperez banii pe masina sau o masina similara ( a noarta e clar ca e dauna totala). La ce trebuie sa fiu atenta maine cand o sa se faca constatarea cu agentul de la asigurari. (Vinovatul este o personalitate politica).
in constatare se va consemna felul si marimea daunelor, se vor face poze. aveti geija sa oferiti toate informatiile necesare precum si actele solicitate de catre agent.
in privinta masinii, veti primi o despagubire echivalenta cu valoarea masinii calculata in baza unor indici ce vor lua in calcul vechimea masinii, nr de km parcursi.
multumesc
Asta dupa calculele mele inseamna vreo 2000-2500E cea ce e egal cu nimic.............eu ce masina pot sa-mi mai iau de banii astia?? poate o caruta
Ce sanse am sa-l dau in judecata daca suma de la asigurare este mica? tinand seama ca este (parlamentar)
ptr daune materiale nu il puteti da in judecata deoarece este asigurat (prin RCA). atit timp cit firma de asigurare a achitat contravaloarea daunei materiale, nu mai aveti dreptul de a-i cere alti bani.
in privinta unor posibile daune morale, aici este mai mult de discutat.
Puteti formula actiune de chemare in judecata a soferului vinovat,
in solidar cu societatea de asigurare, urmand a solicita toate pagubele
produse, respectiv daunele produse masinii, constand in valoarea de inlocuire
a acesteia, cat si pagubele cauzate prin nefolosirea autoturismuluiu.