Buna seara. Tatal meu din prima casatorie a facut 4 copii pe urma sa cuplat cu mama mea si de aici m-am nascut eu , tatal meu a revenit cu prima sotie. Eu in timpul asta am stat cu mama pana am implinit varsta de a ma independinza. Tata a murit si in urma lui au ramas niste bunuri care contin: casa, terenuri si o padure(teren).Nu exista testament din partea lui ( tata), si de aici provin multe discutii intre frati deoarece : trei sau casatorit si au plecat, unul sta in casa parinteasca cu mama vitrega(mama lor) si altul locuieste la doua strazi de casa parinteasca, si acesta ultimul, datorita ca el a ajutat parintii(din spusele lui) fiind mai aproape si cel care a stat in casa cu ei nu este demn de nimic( bea exagerat de mult) el mentine ideea ca are mai mult drept. Si aici nu se termina ., cand tata a fost in viata ia vandut niste terenuri datorita ca tata avea datorie la el (din ce manifesta el). Acum in momentul de fata nu sa impartit nimic deoarece nu exista intelegere intre ei si vreau sa stiu ce posibilitate exista ca sa pot primii partea mea. Fratele care a stat mai aproape de parinti este foarte sigur de spusele lui ca nimeni nu primeste ceea ce noi fratii meritam si ca el a muncit foarte mult fiind mai aproape de casa parinteasca (tata).
Un coordial saludo.
Ceea ce a ramas in masa mosteniri se imparte in mod egal intre frati, indiferent din cate casatorii au rezultat acestia. Inteleg ca sunteti 5, deci fiecare va primi 1/5 din bunurile ramase de pe urma defunctului.
Faptul ca a locuit in casa parinteasca nu-l indreptateste la mai mult ... doar daca va putea face dovada ca parte din bunuri s-au realizat prin contributia sa va avea un drept de creanta asupra acestor eventuale investitii.
Mii de multumiri pentru raspuns. , cel care cere mai mult este fratele care sta la doua strazi de casa parinteasca de fapt mai bine specificat discuta cu unul din frati care a avut o soarta mai batuta de dumnezeu si a revenit sa locuiasca in casa pariteasca dupa un divort si caii batute de soarta. De aici vin multe discutii ca fratele divortat discuta mult cu cel muncitor (asa zis), ca el a ajutat mult pe tata ca a fost mereu cu banii in fata, singura dovada fiind ca locuia mai aproape de tata la doua strazi.Si eu din cate stiu si cand am locuit cu tata 3 ani, bunurile le avea tata inainte sa moara. Eu sant sora vitrega care am aparut in mijlocul unei despartiri de tata cu mama lor. Vreau sa stiu ce posibilitati sant ca bunurile astea sa se imparta pe buna dreptate si pace deoarece fratele *MUNCITOR * a ajuns sa terorizese totii fratii doi din ei i-au batut pe cel care bea mult si locuieste in casa parinteasca dintotdeauna si pe cel divortat care sa reintors la casa parinteasca.Posibil ca si asta la randul lui avand soarta mai batuta de dumnezeu vrea mai mult si cel *muncitor * nu este de acord. Eu doresc ca toata nerusinarea asta din partea lor sa se puna fin. Cu mine nu a discutat niciodata deoarece nu are motiv dar da de inteles mereu ca asta nu o sa se termine asa repede si ca nimeni nu o sa ia nimic deoarece toate actele le are el de la teren, casa etc. Are un baiat mare care a facut sport de lupta si la folosit cand la batut pe fratele divortat . si mai are unul dar este mai mic si a amenintat ca asta cand se face mare nu o sa aibe nimeni curaj sa se bage cu el . A pus raca intre fratii o atmosfera foarte tensionata si nu stiu realmente ce se poate face.
Instanta de judecata va decide dupa ce se vor administra probe.
Sa nu mergeti la notar pt ca nu veti rezolva nimic.
Va trebui deschis proces,cel mai probabil de dvs.
Tinand cont de faptul ca exista neintelegeri intre frati, trebuie sa va prezentati in instanta cu acest caz, dar va recomand ca sa va prezentati in fata unui notar si sa faceti o declaratie de acceptare a succesiunii dupa defunctul dumneavoastra tata! mostenitorii sunt copiii impreuna cu sotia supravietuitoare, iar 3/4 din partea de avere a tatalui dumneavoastra se va imparti la cei 5 copii, iar 1/4 va reveni sotiei supravietuitoare!
intrucat nu exista intelegere intre succesorii defunctului, oricare dintre acestia se poate adresa instantei de judecata, solicitand partajul succesoral.
un prim pas ar fi ca succesorii sa accepte succesiunea in termenul legal, respectiv 6 luni de la data decesului defunctului.
daca doar unii dintre succesori isi vor exprima optiune asuccesorala in termenul legal, ceilalti s-ar putea intoarce impotriva acestora, solicitand decaderea lor din dreptul de a succede.
ulterior, se poate investi instanta cu actiunea avand ca obiect partajul succesoral.
cea mai mare parte din averea defunctului o va primi sotia surpavietuitoare, careia ii va reveni 1/4 din masa succesorala, la care se adauga si jumatatea dansei, daca este vb. de bunuri achizitionate in comun cu defunctul.
Succesiune
razvan_3
Buna ziua,
Doresc sa ma ajutati cu o informatie privind succesiunea unchiului meu
Acesta a decedat in urma cu aprox.2 ani,nu are copii si sotie,singurele ... (vezi toată discuția)