avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea dupa ce tatal a decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea dupa ce tatal a decedat

Buna seara. Tatal meu din prima casatorie a facut 4 copii pe urma sa cuplat cu mama mea si de aici m-am nascut eu , tatal meu a revenit cu prima sotie. Eu in timpul asta am stat cu mama pana am implinit varsta de a ma independinza. Tata a murit si in urma lui au ramas niste bunuri care contin: casa, terenuri si o padure(teren).Nu exista testament din partea lui ( tata), si de aici provin multe discutii intre frati deoarece : trei sau casatorit si au plecat, unul sta in casa parinteasca cu mama vitrega(mama lor) si altul locuieste la doua strazi de casa parinteasca, si acesta ultimul, datorita ca el a ajutat parintii(din spusele lui) fiind mai aproape si cel care a stat in casa cu ei nu este demn de nimic( bea exagerat de mult) el mentine ideea ca are mai mult drept. Si aici nu se termina ., cand tata a fost in viata ia vandut niste terenuri datorita ca tata avea datorie la el (din ce manifesta el). Acum in momentul de fata nu sa impartit nimic deoarece nu exista intelegere intre ei si vreau sa stiu ce posibilitate exista ca sa pot primii partea mea. Fratele care a stat mai aproape de parinti este foarte sigur de spusele lui ca nimeni nu primeste ceea ce noi fratii meritam si ca el a muncit foarte mult fiind mai aproape de casa parinteasca (tata).
Un coordial saludo.
Cel mai recent răspuns: DIANA HANDRA CALUGAR , 13:49, 21 Decembrie 2010
Multumiri pentru amabilitate si sfaturi.
cu mare drag!
diana25 a scris:

Tinand cont de faptul ca exista neintelegeri intre frati, trebuie sa va prezentati in instanta cu acest caz, dar va recomand ca sa va prezentati in fata unui notar si sa faceti o declaratie de acceptare a succesiunii dupa defunctul dumneavoastra tata! mostenitorii sunt copiii impreuna cu sotia supravietuitoare, iar 3/4 din partea de avere a tatalui dumneavoastra se va imparti la cei 5 copii, iar 1/4 va reveni sotiei supravietuitoare!

Depinde daca se afla in termenul de 6 luni prevazut de lege pentru acceptarea mostenirii...
Daca nu se afla in acest termen trebuie sa aiba grija ce avocat isi angajeaza pentru ca astfel de actiuni in justitie pot fi deosebit de sensibile...
DECLARATIA DE ACCEPTARE SE POATE FACE SI DUPA 6 LUNI, ACCEPTARE TACITA! E SENSIBILA INSA, ADEVARAT!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli inmormantare anabv anabv A murit tata si m-am trezit cu fratele vitreg la usa ca imi cere bani de inmormantare. Tata nu m-a crescut si nici nu mi-a platit pensie pe perioada ... (vezi toată discuția)
Dare in plata si succesiune norii01 norii01 Buna ziua, Fratele meu decedat are un proces pentru dare in plata o casa cu teren, la care a platit o parte din suma de 45 mii euro bancii . Creditul ... (vezi toată discuția)
Succesiune razvan_3 razvan_3 Buna ziua, Doresc sa ma ajutati cu o informatie privind succesiunea unchiului meu Acesta a decedat in urma cu aprox.2 ani,nu are copii si sotie,singurele ... (vezi toată discuția)