Buna ziua,
am si eu o problema poate ma puteti ajuta..
Anul trecut am incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru vinderea firmei al carui proprietar eram, pe 3000 de euro (1000 de euro avans la semnarea contractului si restul pana in iulie 2007).
Inainte sa fac actele de schimbare a proprietarului (la Camera de comert etc), noii proprietari au inceput activitatea reusind sa incaseze cateva amenzi de la fisc, mediu etc, cata vreme firma era inca pe numele meu .
In urma acestor evenimente au renuntat sa mai cumpere firma lasandu-ma cu datoriile lor.
In momentul de fata am vreo sansa sa recuperez ceva din bani , avand doar contractul despre care vorbeam, dar care nu este inregistrat nicaieri, este incheiat / semnat intre noi?
Contractul e valabil intre voi, chiar daca nu a fost facut opozabil si tertilor. N-am inteles insa un lucru: contractul a prevazut vanzarea in 2007, cu plata esalonata, sau plata esalonata si transferul proprietatii la final? Tu spui ca "n-au mai vrut sa cumpere", mai trebuia sa faca alt act decat cel din 2007?
Scuze, cred ca m-am exprimt eu aiurea..
Ei au platit 1000 E si am semnat contractul in care eu ma obligam sa le vand firma si ei se obligau sa imi dea restul de bani.
Inainte sa realizam modificarea proprietarului la camera de comert etc in nemarginita mea prostie i-am lasat sa inceapa activitatea (era vb de o pizzerie) urmand sa facem actele pe parcurs.
Doar ca intre timp ei au primit niste amenzi (s-au certat cu cei de la fisc etc) si nu au mai vrut sa cumpere firma (nu apucasem intre timp sa schimb proprietarul), si am ramas proprietarul unei firme cu aceste amenzi care nu erau practic din vina mea.
Nu am specificat in contract cand se va face transferul proprietatii.
Teoretic nu mai trebuia un alt act, doar procedura de schimbare a proprietarului.
Bun, lasand la o parte ca prostia se plateste, si inca scump, puteti inregistra acum modificarea asociatilor. Restul de bani ii puteti obtine numai pe calea instantei.
:) Multumesc,
Se poate face modificarea asociatilor fara acordul lor doar pe baza acestui contract?
Sunt gata sa ii dau in judecata, cam la cat s-ar putea ridica cheltuielile ?
Si pentru ce as putea sa-i dau in judecata ? pentru restul de 2000 E neplatiti pana la data stabilita in contract?
au trecut cam 8 luni de atunci timp in care nu am facut nimic, e prea tarziu?
Multumesc mult pentru ajutor
Suma o puteti recupera in trei ani de la data semnarii contractului.
Puteti formula si o actiune prin care instanta constata retragerea dvs din societate .