avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie cretit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie cretit bancar

Buna ziua ,ajutati-ma si pe mine am facut un credit pentru nevoi personale in urma cu 8 ani problema este ca am divortat si bunurile i-au ramas fostului sot care spunea ca plateste ratele acum dupa aproape 4 ani ma trezesc la parinti mei acasa cu ultima somatie de plata care este 3700 de lei pentru neplata ratelor sant amenintata cu poprire pe salar nu stiu ca sa fac ,m-am recasatori si nu stiu cu va reactiona sotul meu eu nu am de unde sa platesc aceasta suma deja platesc 25% din salar pensie alimentara pentru copil raman cu maxim 500 de lei pe luna din salar,nu am de unde sa scot acesti bani .Fostul meu sot imi zice sa stau linistita ca dupa 3 ani de la expirarea termenului de plata datoria se prescrie,spunetim ce sa fac sant insarcinata si mie frica sa ii spun sotului de acest lucru de frica ca nu va intelege.Va rog ajutati-ma. Vreau sa stiu daca ultima rata trebuia achitata in urma cu aproximativ 4-5 ani este prescrisa datoria sau nu ,si mai am o intrebare daca am hotarare judecatoreasca cu obligatie de 25% din venitul net lunar pentru plata pensiei alimentare pentru copil cat poate sa imi mai retina firma de recuperare si daca poate face lucrul acesta. Va rog sa imi explice cineva nu cunosc legile nu stiu ce pot sa fac sant disperata.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
mariadianaacs, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:50, 20 Decembrie 2010
cine v-a somat ? banca, executorul judecatoresc, vreo firma de recuperare ?
in cazul unei executari silite, va pot opri pana la jumatate din salariu.
ar trebui sa stiti cand s-a platit ultima rata , cand si daca a fost declarat scadent anticipat creditul. daca nu a fost declarat scadent anticipat, termenul de 3 ani curge pt fiecare rata
Pensia de intretinere reprezinta un venit ce nu poate fi urmarit, pentru niciun fel de datorii , conform art. 409 din Codul de procedura civila.

Insa , avand in vedere ca ati fost casatorita, intai vor fi urmarite bunurile proprii, si, in caz ca respectiva creanta nu este indestulata, se poate proceda la urmarirea bunurile proprietate comuna devalmasa( actiunea de partaj putand fi introdusa oricand , cu mentiunea ca un tert interesat , interveninent in interes propriu, poate avea pretentia ca bunurile sa fie atribuite unuia dintre soti ).


E adevarat , debitul se poate prescrie in termen de trei ani, insa acest termen poate fi intrerupt prin notificari si prin cererea de chemare in judecata.
In ceea ce priveste veniturile obtinute din activitati profesionale, acesta poate fi poprit , insa in cuantum de 1/3 .( 1/2 in caz ca sunt mai multi creditori )



Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna ziua ultima rata a fost platita in luna martie 2009 dar aceasta dupa o neplata de 3ani si jumatate consecutiv apoi a mai platit doua trei rate de cate un milion si pe urma nu a mai platit de loc.Ce pot sa fac? Am fost somata de o firma de recuperatori.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
mariadianaacs, utilizator
din pacate, datoria nu e prescrisa.
dvs platiti deja 25 % pensie, creditorul, in cazul unei executari silite, va mai poate popri inca 25%.
ar fi indicat sa faceti partajul cu fostul sot pe bunurile cumparate din credit,cereti sa-i fie atribuite lui, la fel si creditul. citati si banca
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie nelutza nelutza Am 2 credite de nevoi personale luate in 2007 .Unul in valoare de 4500de ron si altul de 7000 de ron .Pana in 2010 am platit la unul dintre el ramanand doar ... (vezi toată discuția)
Cand prescrie datoria? gabymad77 gabymad77 sotul a facut credit (1200ron)la ing inainte de casatorie( iulie 2005) si nu a platit nimik,in 2008 si 2009 au venit acasa la mama lui de la recuperari datorii ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am avut un credit de nevoi personale,fara girant,fara ipoteca,pe o perioada de 10 ani.Am platit 5 ani din credit,dupa care a venit criza si am ajuns ... (vezi toată discuția)