avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire de domiciliu copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire de domiciliu copil major

Buna ziua,
Am 22 de ani si caut consiliere legala in legatura cu tatal meu
Tatal meu mi-a facut viata un iad de cand m-am nascut..
Recent am avut niste discutii violente despre niste bani pe care el presupune ca i-as fi luat din casa, si nemaiputand sa stau cu el in casa, m-am dus sa stau 3-4 zile la o prietena care sta cu chirie in Bucuresti...
Cand m-am intors acasa, tatal meu m-a amenintat ca a facut plangere pentru Parasire de Domiciliu si ca va schimba yala pentru ca eu sa nu mai pot intra in casa...
Va rog sa-mi spuneti daca poate face asa ceva si ce anume as putea sa fac eu d.p.d.v. legal pentru a preveni acest lucru.
Mentionez ca nici o masura legala nu este prea drastica, deoarece nu mai pot trai in acest fel...
De asemenea va rog sa ma sfatuiti si in privinta masurilor legale pe care le-as putea lua in cazul mostenirii, divortului dintre parintii mei, si alte probleme care pot aparea in astfel de situatii
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vip3rutzu , utilizator 20:14, 20 Decembrie 2010
mostenire dupa cine, mama e decedata?
legal, sa va dea afara, va trebui sa actoneze in instanta pt evacuare. daca schimba yala, va puteti adresa politiei cu o plangere pt tulburare de posesie.
in cazul divortului parintilor dvs, nu sunteti parte la partajul dintre cei doi
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
gi-jane2, moderator
nu mama nu este decedata.. iar casa este pe numele ei, bun dobandit inainte de casatorie.. are dreptul tatal meu sa ma dea afara din aceasta casa?

ce pot face daca totusi ma da afara fara baza legala?
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
vip3rutzu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bataie, posibil divort, copii majori mariuca_25 mariuca_25 Buna ziua! Am 24 ani, o sora de 20 ani. Parintii mei nu au avut o casnicie prea fericita. Eu sunt casatorita, dar in divort, m-am intors la parintii mei acasa ... (vezi toată discuția)
Divort fara bunuri in comun corina03 corina03 O cunostinta a inaintat actele de divort si doresc sa stiu daca este obligata sa isi tina sotul in casa pana la pronuntare. Mentionez ca locuinta este pe ... (vezi toată discuția)
Divort nina_crina nina_crina Buna ziua tuturor! am si eu nevoie de un sfat. dupa 20 de ani de casnicie parinti mei divorteaza fara partaj. in ultimi 10 ani mama a avut amanti unul dupa ... (vezi toată discuția)