In urma cu aproape 3 ani, tatal meu a avut un incident rutier, probabil o tamponare usoara in trafic cu o alta masina. Acum 10 zile, am primit o hartie tipizata pe care am putut citi doar "Dosar dauna nr...", deci este o somatie tip probabil de la o firma de asigurari, pe un ton foarte amenintator, prin care i se explica faptul ca daca nu plateste suma incriminata acolo in 15 zile, va ajunge la judecata, va plati cheltuieli de judecata si dobanda aferenta sumei. Este prima adresa venita pe acest subiect, tatal meu, posibil implicat in acel eveniment rutier, a decedat intre timp, eu, in calitate de fiu, nu am facut succesiunea si as ruga daca poate cineva sa-mi spuna in ce situatie ma aflu si cum sa procedez. Inteleg ca dupa 3 ani, asemenea datorii se prescriu. M-a enervat foarte tare felul agresiv in punerea problemei, precum si faptul ca l-au invitat pe tata direct la casierie sa achite banii, in prag de sarbatori si in conditiile in care l-a vremea posibilului incident, avea 76 de ani si se putea remarca faptul ca este bolnav. Va multumesc anticipat.
N-am inteles prea multe din relatarea dv asa ca am sa merg pe presupuneri. Daca avea RCA valabil la data evenimentului polita RCA achita tot cu conditia ca sa nu fi trecut trei ani de la data evenimentului deoarece dupa acest termen nu se mai repara nimic dar paguba ramane paguba. Din cate inteleg pagubitul si-a reparat masina intre timp, deci in interiorul termenului de trei ani.Trebuie vazut daca a fost deschis un dosar de dauna, la ce firma si cums-a solutionat dosarul, de ce nu a platit asiguratorul dumnealui. Dati-ne mai multe amanunte ca sa va dam un sfat real.
Despagubire rca
bogdanydany
Buna seara,vreau sa va spun ca in urma cu o saptamana in timp ce eram la volan in timpul serviciului am tamponat o masina oprita la semafor si persoana acelei ... (vezi toată discuția)