avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA

Buna seara,vreau sa va spun ca in urma cu o saptamana in timp ce eram la volan in timpul serviciului am tamponat o masina oprita la semafor si persoana acelei masini mi-a spus ca daca asiguratorii RCA-ului meu nu-i despagubesc toate pagubele rezultate in urma accidentului acesta ma va da in judecata.Intrebarea mea este ce se poate intampa,este posibil acest lucru si ce trebuie sa fac eu avand in vedere ca eram in timpul serviciului.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bogdanydany , utilizator 23:43, 13 Iunie 2011
Toate pagubele rezultatele in urma unui eveniment rutier si care pot fi dovedite ca au legatura cu evenimentul se despagubesc pe polita RCA daca la data evenimentului dispuneati de o polita RCA valabila. Daca nu i se despagubesc totate pgubele inseamna ca nu au legatura cu evenimentul respectiv si oricum el trebuie sa actioneze in instanta asiguratorul dv si nu pe dv.
Desigur ca RCA-ul era valabil nu a fost o problema in acest sens doar ca persoana careia i-am lovit masina fiind angajat al MAI a dorit sa ma avertizeze ca daca cei de unde aveam polita RCA nu-i repara masina el ma va da in judecata si nestiind legea mi-am facut griji.Va multumesc pentru raspuns,o seara buna!
Societatile de asigurare nu platesc intreaga valoare a reparatiei in cazul in care aceasta depaseste limitele maxime prevazute in ordinul nr. 5/2010 al CSA. Aceasta se intampla in cazul daunelor totale. In cazul accidentului in care ati fost implicat nu cred ca este vorba de o dauna totala.
Nu a fost o paguba totala.Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune totale rca ? mihai c mihai c Buna ziua, Din nefericire am avut un accident auto fara victime si sunt vinovat de producerea lui. Proprietarul masinii lovite este in curs de a obtine daune ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de accident ruier soldat cu deces si vatamare corporala ferko11 ferko11 SOTUL MEU IN 2009.09.27 A ADORMIT LA VOLAN PROVOCAND UN TRAGIC ACCIDENT IN CARE AU DECEDAT ATAT EL, CAT SI PASAGERUL DIN MASINA, RESPECTIV S-A PRODUS ... (vezi toată discuția)
Asigurare auto dmhyou dmhyou am facut ASIGURARE AUTO OBLIGATORIE la masina....... daca eu am lovit pe cineva, am recunoscut vina i-am dat asigurarea, cel lovit poate sa ma de-a in ... (vezi toată discuția)