buna ziua
am depus 2 plangeri la politie una pt art 180 alin 2,art 193,205 cp si al 2 dosar art 220.la cele 2 dosare s-a dat urmarirea penala si trimterea in judecata.(dosare separate)o persoana care urmaza sa-mi vanda un teren i-a facut si dansul o reclamatie tot pt art 220 si presupun ca si acolo o sa se dea urmarirea penala si trimterea in judecata.am inteles ca tot ce i se poate intampla este doar o amenda.este posibil asa ceva?daca imi puteti spune ce pateste.avand in vedere ca o sa abie 3 dosare penale.si ce pot face ca sa ii dea alta pedeapsa.precizez ca nu doresc impacarea cu el ceea ce am declarat si la parchet.
Nu poate fi trasa concluzia ca tot ceea ce va pati inculpatul va fi aplicarea unei amenzi, fiindca de vreme ce a fost trimis in judecata inseamna ca au existat probe suficiente ale comiterii faptei.Dosarele acelea vor fi conexate cel mai probabil si este posibil chiar sa existe o singura fapta, adica tulburarea de posesie comisa prin violenta sau amenintare, daca violentele s-au produs in acel context.Altfel, va exista un concurs de infractiuni, daca persoana va fi gasita vinovata pentru toate faptele pentru care este trimis in judecata, lucru ce constituie o circumstanta agravanta si va atrage o sporire a pedepsei.
prima fapta sa produs pe 4 iulie,a doua 12 iulie(avand in vedere ca i s-a pus in vedere eliberarea terenului din 2008) si a treia fapta zilele acestea sa depus plangerea pt ca persoana respectiva mintea spunand ca elibereaza terenul dar nu mai vrea.
Da, deci sunt fapte distincte.Dosarele se vor judeca impreuna.Cum spuneam, daca va fi gasit vinovat pentru toate faptele concurente ar putea primi o pedeapsa bunicica.
Fara a cunoaste actele si lucrarile dosarului,nu se pot "pronostica" masurile care se vor lua si eventualele pedepse.
Insulta si calomnia au fost dezincriminate.
Intr-adevar, e imposibil de anticipat solutia intr-o asemenea speta.
Infractiunea de amenintare se regaseste in codul penal , (Art. 193.)Si calomnia de asemenea, in Art. 206.Cu privire la calomnie exista opinii conform carora odata dezincriminata nu ar mai fi infractiune, insa se stie faptul ca s-a revenit,asupra ei , drept urmare o gasim in Codul penal in vigoare.
Calomnie
dsds
Buna ziua! Am primit recent un telefon in care mi se spunea ca o sa fiu actionat in judecata deoarece am facut declaratii calomnioase pe un forum de internet! ... (vezi toată discuția)
Insulta
cattie
Am sesizat instanta pentru fapta de insulta adresata mie pe site-ul unui ziar cunoscut si la prima infatisare nu mi s-a permis sa vad probele din dosar ,iar ... (vezi toată discuția)
Insulta, calomnie
liamic43
Va rog sa-mi spuneti, daca insulta si calomnia(art.259 c.p) se pedepsesc sau au fost scoase din c.p?
Nu ma intereseaza ca vor fi sau nu introduse in noul ... (vezi toată discuția)