In data de 14.12.2010, am incheiat asigurare de 20 euro care, acopera trei riscuri: inundatie, alunecari de teren, cutremur
Azi 20.12.2010 inchei la fel asigurare de 20 euro dar, acopera mai multe riscuri
La acelasi pret acoperirea de riscuri difera, a fost modificata cumva legea.
La fel a fost modificat si pretul pentru casele din chirpici, de la 10 la 20 euro, in lege nu am vazut aceasta modificare.
Cum pot sa beneficiez de acoperirea acelor riscuri si la asigurarea incheiata in data de 14.12.2010?
Va multumesc!
Pentru asigurarea obligatorie nu puteti beneficia si de riscuri suplimentare, polita fiind o polita cadru care nu sufera modificari. Pentru cealalta polita facultativa este posibil ca in acelasi pret sa aveti toate riscurile(cotele sunt aproximativ 0.10%-0.12% din suma asigurata.
Eu am cerut de la inceput sa am cat mai multe riscuri asigurate, nu am specificat ca vreu obligatorie sau facultativa dar, nu inteleg de ce nu s-a putut face asigurarea din 14.12.2010 identica cu aceea din 20.12.2010.
Reprezentantul societatii de asigurare spune ca s-a putut pana pe 15.12.2010 (ca a fost modificat plafonul, legislatia etc.)
Pot rezilia contractul de asigurare facut in data de 14.12.2010 si sa inchei alt contract identic cu cel din 20.12.2010?
Nu se poate rezilia acea asigurare.
Dupa data de 15 dec cand s-a modificat legea asig obligatorii, multe firme si-au "remodelat" produsele financiare astfel incat sa fie mai atractive catre clienti.
De aceea unele firme la aceasi val de 20 euro dau anumite bonusuri(vezi asig bunuri) sau acoperire pt alte riscuri.
Buna ziua!
Aceeasi nelamurire o am si eu.
Tatal meu , are handicap usor de vedere. A fost la primaria comunei unde locuieste in prezent si acolo i s-a bagat pe gat(de catre o functionara a primariei, care era si reprezentanta Astra) acest tip "nou" de asigurare, ce contine o paleta mai larga de obiective asigurate .
Neanuntandu-ma si facand acest lucru in pripa, convins de "vrajeala" functionarei respective(care cu siguranta are un comision frumusel raportat la numarul de "fraieri" ) ... acum stau si ma intreb care sunt avantajele si dezavantajele.
A platit acelasi pret (20 E) pe aceasta polita cu pretul celei obligatorii.
De ce asiguratorului ii convine mai mult o astfel de polita ?
Care sunt avantajele lui?
Care este explicatia ?
Cumva suma unei eventuale despagubiri este mai mica decat in cazul politei obligatorii , datorita extinderii obiectivelor asigurate ?
Eu inca nu am ajuns la tatal meu si nu am vazut acest contract de asigurare. Dansul nu imi poate citi (datorita handicapului de vedere) . Am comunicat cu dansul doar telefonic.
Vreau un raspuns cat mai clar , pentru a sti daca tatal meu a fost inselat .
Multumesc !