avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare obligatorie locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare obligatorie locuinta

Buna ziua,
Pentru a nu fi pasibila de amenda trebuie neaparat sa inchei asigurarea obligatorie PAD sau pot incheia si un alt tip de asigurare, mai complexa, dar care include si riscurile asigurate in PAD, de exemplu asigurarea Ideal Casa de la Astra?
Ce prevede legislatia in vigoare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: novis , utilizator 21:58, 25 Iulie 2013
Asigurarea PAD, este obligatorie ca si la auto, dar puteti opta in aceeasi polita si alt tip de asigurare(inundatii vecini, asig. de viata, a bunurilor etc,).
~ Conținut șters la cerere ~
Bun! Si daca am o casa de 50 000 euro si o asigur PAD cu 20 de euro, iar la un cutremur am dauna totala ? Ma vor despagubi cu 20 000 euro, sa inteleg. Si pentru restul? Trebuie sa inchei o polita facultativa, banuiesc. La ce suma sa evaluez casa ca sa primesc cei 30 000 euro ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament prima casa, banca cere asigurare facultativa la valoare ... silviu1975 silviu1975 Apartament Prima Casa, banca cere asigurare facultativa la valoare mai mare decat cea contractuala Contractul de credit semnat cu banca spune clar ca eu ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta eka20 eka20 Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar ... (vezi toată discuția)
Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)