Buna ziua!
Tatal meu are handicap usor de vedere... A fost la primaria comunei unde locuieste in prezent si acolo i s-a bagat pe gat(de catre o functionara a primariei, care era si reprezentanta Astra Asigurari) acest tip "nou" de asigurare facultativa, la acelasi pret cu asigurarea obligatorie, dar care ar contine o paleta mai larga de obiective asigurate (motivand ca nu mai au formulare pentru asigurarile obligatorii standard) .
Neanuntandu-ma si facand acest lucru in pripa, convins de "vrajeala" functionarei respective(care cu siguranta are un comision frumusel raportat la numarul de "fraieri" convinsi sa isi faca acea asigurare facultativa) ... acum stau si ma intreb care sunt avantajele, dezavantajele si de ce ii convine firmei de asigurari sa ofere doua tipuri de asigurare la acelasi pret ?!?!
A platit acelasi pret (20 E) pe aceasta polita cu pretul celei obligatorii.
De ce asiguratorului ii convine mai mult o astfel de polita ?
Care sunt avantajele asiguratorului sa faca o astfel de oferta?
Care este explicatia ?
Cumva suma unei eventuale despagubiri este mai mica decat in cazul politei obligatorii , datorita extinderii obiectivelor asigurate ?
Eu inca nu am ajuns la tatal meu si nu am vazut acest contract de asigurare. Dansul nu imi poate citi (datorita handicapului de vedere) . Am comunicat cu dansul doar telefonic.
Vreau un raspuns cat mai clar , pentru a sti daca tatal meu a fost inselat .
Multumesc !
Va recomand intai sa mergeti la tatal dv sa cititi polita si conditiile anexate apoi se poate discuta. Faptul ca nu mai avea formulare pt polite obligatorii nu este adevarat, deoarece politele obligatorii se fac pe calculator si nu trebuie decat hartie A4. pecare se tipareste si polita si chitanta.
cosmin77,
[EDITAT] De ce asiguratorului ii convine mai mult o astfel de polita ?
Care sunt avantajele asiguratorului sa faca o astfel de oferta?
Care este explicatia ?
Cumva suma unei eventuale despagubiri este mai mica decat in cazul politei obligatorii , datorita extinderii obiectivelor asigurate ?
~~~~
~~~~
Domnule Adrian Tudor,
va multumesc pentru raspunsul prompt.
Pentru moment nu pot ajunge la tatal meu. Probabil, voi ajunge acolo abia dupa 10 Ianuarie . Conform cu raspunsul dat de dumneavoastra, in situatia expusa de catre mine, pot merge cu tatal meu si pot cere rezilierea acelui contract de asigurare ... pe motiv ca exista un viciu de consimtamant (in fapt, tatal meu a fost pacalit sa contracteze acel tip de asigurare si nu pe cea obligatorie) ?
Cred a-ti inteles gresit, nimeni nu l-a pacalit pe tatal dumneavoastra, chiar exista aceasta polita denumita polita "pad plus" care pe langa riscurile asigurate de cele obligatorii mai cuprinde unlee asigurari extra , plus bunurile din incapere in valoare de 10 % din valoarea asigurata. minimul este 20 euro. tatal dumneavoastra cat a platit? nu aveti nici un motiv sa reziliati contractul, pentru ca acea polita este foarte buna. De ce isi permite [EDITAT] sa ofere astfel de polite, nu avem de unde sti decat daca cei de la [EDITAT] insisi ar spune, dar probabil concurenta.
Asigurare locuinta
vmdm
Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua ... (vezi toată discuția)