avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare facultativa la acelasi pret cu asigurarea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare facultativa la acelasi pret cu asigurarea obligatorie. TEAPA?

Buna ziua!
Tatal meu are handicap usor de vedere... A fost la primaria comunei unde locuieste in prezent si acolo i s-a bagat pe gat(de catre o functionara a primariei, care era si reprezentanta Astra Asigurari) acest tip "nou" de asigurare facultativa, la acelasi pret cu asigurarea obligatorie, dar care ar contine o paleta mai larga de obiective asigurate (motivand ca nu mai au formulare pentru asigurarile obligatorii standard) .
Neanuntandu-ma si facand acest lucru in pripa, convins de "vrajeala" functionarei respective(care cu siguranta are un comision frumusel raportat la numarul de "fraieri" convinsi sa isi faca acea asigurare facultativa) ... acum stau si ma intreb care sunt avantajele, dezavantajele si de ce ii convine firmei de asigurari sa ofere doua tipuri de asigurare la acelasi pret ?!?!
A platit acelasi pret (20 E) pe aceasta polita cu pretul celei obligatorii.
De ce asiguratorului ii convine mai mult o astfel de polita ?
Care sunt avantajele asiguratorului sa faca o astfel de oferta?
Care este explicatia ?
Cumva suma unei eventuale despagubiri este mai mica decat in cazul politei obligatorii , datorita extinderii obiectivelor asigurate ?
Eu inca nu am ajuns la tatal meu si nu am vazut acest contract de asigurare. Dansul nu imi poate citi (datorita handicapului de vedere) . Am comunicat cu dansul doar telefonic.
Vreau un raspuns cat mai clar , pentru a sti daca tatal meu a fost inselat .
Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
mateigeamina, utilizator
Cel mai recent răspuns: miliardar , utilizator 13:46, 30 Decembrie 2010
miliardar a scris:

Cred a-ti inteles gresit, nimeni nu l-a pacalit pe tatal dumneavoastra, ...

In momentul in care MINTI CA NU MAI AI FORMULARE si spui ca nu mai poti face polita simpla OBLIGATORIE de asigurari, profitand de naivitatea si handicapul unui batran... , iar in plus profiti de statutul tau de FUNCTIONAR AL PRIMARIEI ... eu consider ca a fost PACALIT !!!
[EDITAT]
Am rugat mai sus sa nu imi mai raspunda nimeni, in afara celor care imi pot da un raspuns punctual, la obiect si clar. [NOTA ADMIN: nu decideti dvs cine poate sa raspunda sau nu pe forum. Va rog sa cititi regulamentul de postare si sa il respectati]

Probabil, in Ianuarie, voi merge personal acolo si voi avea grija sa stau de vorba cu duduia respectiva si (daca este cazul) sa fac o plangere catre organele abilitate.
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
ContSters20980, utilizator
Nu cred ca merita sa ne jignim pentru aberatiile legislative.
Este evident ca pe acest forum raspund in principal oameni care lucreaza in domeniul asigurarilor.Avem dreptul la opinie si este important sa ne respectam.Este un forum public si daca doriti doar anumite pareri,le puteti cere in privat.

Care sunt avantajele asiguratorului? :)
Nu suntem asiguratorul,deci nu va putem da un raspuns multumitor.

S-a constituit Polul asiguratorilor impotriva dezastrelor naturale.Exista 13 societati de asigurare actionare PAID.Doar acestea pot incheia asigurarile obligatorii.
Cat priveste asigurarea obligatorie,din sumele incasate cu titlu de prima de asigurare,asiguratorul retine numai o cota parte cu titlu de comision.
Daca asiguratorul incheie asigurari facultative(este cazul asigurarii despre care vorbiti)banii raman la asigurator,nu sunt virati in fondul comun.
De asemenea,in caz de dauna,acest asigurator acorda despagubirea si nu PAID.
Nu sunt societatea actionara PAID dar ma gandesc ca as fi tare nemultumita daca legea mi-ar oferi un cadru si apoi as primi lovitura de gratie.

Pentru aceeasi prima de asigurare,aveti mai multe riscuri cuprinse,este un avantaj.
Sigur ca puteti sta de vorba cu intermediarul.Aveti dreptul sa denuntati polita si sa cereti restituirea primei de asigurare.
Supararea dv.este fireasca,ati constatat ca v-a fost oferit un alt produs de asigurare.Sunteti singura in masura sa decideti ce este mai bine.
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
floare _de_ colt, utilizator
@floare _de_ colt,

1. Multumesc pentru raspuns.
2. Nu am jignit pe nimeni, dar nu suport bagatorii care se dau neutri , dar de fapt sunt din tabara direct interesata in astfel de subiecte.
Daca as fi dorit sa imi raspunda un colaborator/angajat [EDITAT] , m-as fi adresat direct companiei de asigurari. Nu?
3. In forma in care ati prezentat dumneavoastra motivatia asiguratorului, imi apare ca un fel de forma de protest a asiguratorilor fata de statul roman. Ar fi OK sa fie doar atat...
4. Totusi, viciul de consimtamant si "pacalirea" unui batran cu handicap de vedere(mintind ca nu mai au formulare pentru contractele de asigurare simple-obligatorii, atunci cand aceste polite se fac pe calculator, nefiind nevoie de formulare), nu cred ca face cinste companiei [EDITAT] , chiar daca (aparent) acest contract de asigurare il avantajeaza.
Sunt curioasa ce parere are STATUL ROMAN(prin organele sale abilitate) in legatura cu aceste tertipuri si ce masuri vor fi luate, deoarece nu voi lasa lucrurile sa ramana asa.
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
ContSters20980, utilizator
Ok , dat-mi voie sa incerc din nou sa raspund la intrebarile dumneavoastra punctual (si in paranteza fiind scris eu nu sunt agent [EDITAT], si nu lucrez pentru nici o companie anume de asigurari).
1.De ce asiguratorului ii convine mai mult o astfel de polita ?
Aici se poate da doar cu presupusul, sau se poate specula, interesant este ca dumneavoastra vreti sa stiti un raspuns care priveste societatea [EDITAT] dar nu vreti sa ii intrebati pe ei, ci pe altii, ba sunteti suparat daca cineva care ar putea fi agent la [EDITAT] v-ar fi raspuns.

2.Care sunt avantajele asiguratorului sa faca o astfel de oferta?
Este de fapt tot prima intrebare, "De ce asiguratorului ii convine...? " raspunsul este acelasi.

3. Care este explicatia?
Intrebarea este aceeasi de la punctul 1 si 2. Daca ar fi raspuns cineva la intrebarea 1 ar fi raspuns implicit si la 2 si 3

4.Cumva suma unei eventuale despagubiri este mai mica decat in cazul politei obligatorii , datorita extinderii obiectivelor asigurate ?
Aici dumneavoastra incercati un raspuns, speculativ totusi, dar raspunsul este nu, suma asigurata este aceeasi, ba inca la asigurarea facultativa poate fi mai mare despagubirea in functie de cat a platit tatal dumneavoastra. De aceea am intrebat ce suma a platit dansul?

Iar ca sa vedeti ca desi tatalui dumneavoastra i s-a incheiat o polita facultativa in loc de un obligatorie, totusi nu a fost inselat este dovedit de faptul ca in polita pad plus este inclus tot ce este asigurat prin cea pad simpla, plus unele clauze suplimentare. Adica daca se intampla vreun eveniment asigurat, de exemplu incendiu, dumneavoastra puteti beneficia despagubiri. Daca era un PAD simplu nu beneficiati de nimic.
Se poate ca motivul diferentierii consta in destinatarul sumelor platite, adica daca faceti cea obligatorie banii vor merge in fondul PAID iar daca incheiati cea facultativa merge la firma de asigurari. [EDITAT] fiind membra la PAID are datoria de a face PAD simplu, dar ca societate de asigurari a facut si o polita facultativa.

p.s. polita atat PAD cat si PAD Plus de la [EDITAT] se incheie in format electronic, ambele.
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie emilia iuga emilia iuga In data de 14.12.2010, am incheiat asigurare de 20 euro care, acopera trei riscuri: inundatie, alunecari de teren, cutremur Azi 20.12.2010 inchei la fel ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta vmdm vmdm Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)