Buna ziua! Pentru ca am cerut dreptul legal la concediul de odihna, am fost concediata: patronul m-a pus sa scriu cererea incepand cu data de 20.dec.2010, dupa care m-au anuntat ca pot sa nici nu mai vin. Cu siguranta va invoca in desfacerea contractului, o vina imaginara. Ce trebuie sa cer de la patronat ca sa pot beneficia de ajutorul de somaj si ce cale legala pot sa aleg?... Va multumesc!
Buna ziua !
in cazul concedierii (act unilateral al angajatorului) nu trebuie sa faceti nicio cerere !!!
Probabil ca v-a pus sa faceti o cerere (fie de incetare amiabila a CIm , fie de demisie) .... in ambele cazuri nu beneficiati de ajutor de somaj .... Pt a beneficia de indemnizatie de somaj , una dintre conditiile impuse de Legea 76/2002 , este aceea a incetarii CIM din motive neimputabile dvs. ...
Ati facut acea cerere ( ce continea ?) ....
Concedierea nu se poate dispune decat in conditiile Codului muncii , iar in cazul specificat de dvs. ("vina imaginara" ) este obligatorie cercetarea prealabila , unde mai punem respectarea termenelor de preaviz .....
In caz ca sunteti nemultumita de decizia angajatorului il puteti actiona in instanta ... termenul curge de la data comunicarii deciziei de incetare a CIM , asa ca , atentie la ce si cu ce data semnati !!!
Legea 76/2002
monik
buna ziua. legea 76 se aplica numai concedierilor colective sau si celor individuale?
cazul meu este incetarea CIM prin acordul partilor si doream sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Nu primesc somaj !
Paula13
Am lucrat 18 luni, bucatar, cu contract de munca,in urma cu o luna am primit concediu(nesolicitat). Acum nu mai sunt in concediu si nu am nici loc de munca iar ... (vezi toată discuția)