avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu primesc somaj !
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu primesc somaj !

Am lucrat 18 luni, bucatar, cu contract de munca,in urma cu o luna am primit concediu(nesolicitat). Acum nu mai sunt in concediu si nu am nici loc de munca iar patronul refuza sa-mi dea ajutor social. Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:31, 15 Aprilie 2010
Fiti mai explicita, ce fel de concediu,cum nu aveti loc de munca? Aveti decizie de incetare? Patronul nu da ajutor social, patronul va concediaza pentru motive neimputabile (desfiintare posturi) si va inscrieti la somaj pentru ajutor.
cu ce articol v-a desfacut contractul de munca si cand, in timpul concediului? ati semnat un act in acest sens?
M-a dat in concediu de odihna obligatoriu, dupa care mi-a spus sa nu mai vin la munca(fara motiv). Nu am semnat nici o decizie de incetare. Trebuie indeplinite anumite conditii pentru ajutor social? Care?
Sigur aveti contract de munca? Daca da, atuncci trebuie sa mergeti la lucru pana primiti decizie de incetare.
Pentru a beneficia de ajutor de somaj trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni si sa va inceteze contractul din motive neimputabile dv.
Faceti o sesizare la ITM ca se pare ce este ceva in neregula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot intra in somaj?? razvan017 razvan017 Lucrez ca sofer la o societata mica in judetul Arges,conducator auto dupa o perioada de timp lucrata mai exact 4 ani la numar nu am primit concediul de odihna ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ana-cristina 11 ana-cristina 11 Buna seara.Sociatatea la care lucrez a decis sa trimita in somaj tehnic o parte din angajati.Am fost anuntati cu 2 zile inainte de data la care se incepe ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim dupa revenirea din cic ionelabejenaru ionelabejenaru la revenirea din CIC la vechiul loc de munca mi s-a propus un nou loc de munca,acesta fiind intr-o alta localitate,pe care eu l-am refuzat,dar nu scris,ci ... (vezi toată discuția)