avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... interzicerea apartenentei la sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

interzicerea apartenentei la sindicat

Se pune urmatoarea problema. Poate fi interzisa apartenenta la sindicat a unei categorii de personal? Cei din management imi vin in minte. Inainte sa raspundeti raspicat NU, va rog sa cititi paragraful de mai jos.

L 54.2003. Art 2 (3) Nici o persoana nu poate fi constrânsa sa faca sau sa nu faca parte, sa se retraga sau nu dintr-o organizatie sindicala.

Asadar, in mod cert o persoana nu poate fi constransa, dar daca semneaza un aditional la CIM in care se prevede ca nu va face parte din nicio organizatie sindicala? Cu alte cuvinte daca isi da acordul expres, sau daca se angajeaza sa nu faca parte dintr-o organizatie sindicala?
Astept cu nerabdare parerile dvs.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
Instantlife, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters172999 , utilizator 19:10, 20 Decembrie 2010
Daca semneaza aditionalul inseamna ca si-a dat acordul nu ca a fost constrans.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizație sindicală. ma poate obliga sa fac parte dintr-o ... papacostas papacostas Organizație sindicală. Ma poate obliga sa fac parte dintr-o organizație sindicală din care nu doresc sa fac parte ? Dar sa le plătesc 1% ca nemembru ptr ... (vezi toată discuția)
Retragere din sindicat ancfd ancfd Va rog sa-mi spuneti daca ma pot retrage dintr-un sindicat in care nu ma regasesc si nu vreau sa mi se mai retina cotizatie. ... (vezi toată discuția)
Retragere din sindicat.disponibilizari mihaibocancea mihaibocancea Buna ziua. As dori sa va spun in citeva cuvinte o problema legata de reducerile de personal care urmeaza sa se fac in cadrul Regiei la care sint angajat. ... (vezi toată discuția)