avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retragere din sindicat.Disponibilizari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retragere din sindicat.Disponibilizari

Buna ziua.

As dori sa va spun in citeva cuvinte o problema legata de reducerile de personal care urmeaza sa se fac in cadrul Regiei la care sint angajat.
In 2009 m am retras din sindicat impreuna cu inca vreo 15 persoane ,pentru simplul motiv ca acest sindicat reprezinta orice altceva dar nu membrii sai.Nu am mai intrat in alt sindicat.
In momentul de fata se intocmesc liste cu angajatii care ar urma sa fie disponibilizati iar conducerea impreuna cu liderii de sindicat insista sa fim trecuti pe aceste liste pe criteriu <<nu facem parte din sindicat>>.
Ar trebui sa mi fac griji pentru asta ? pentru ca din cite stiu eu nu pot fi obligat sa fac parte din sindicat si nu cred ca acesta poate fi un criteriu de selectie a personalului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:06, 20 Martie 2011
Potrivit art.2 alin.3 din Legea nr.54/2003, nici o persoană nu poate fi constrânsă să facă sau să nu facă parte, să se retragă sau nu dintr-o organizaţie sindicală.

Aderarea sau neaderarea la un sindicat nu poate fi un criteriu de selectie a salariatilor care trebuie avut in vedere la disponibilizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizare sindicat platon_mirella platon_mirella Daca o societate este in insolventa, iar lichidatorul a disponibilizat aproape toti salariatii, acestia mai au dreptul la reorganizarea sindicatului? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Poate fi un somer membru de sindicat? Gabriel George Mocanu Gabriel George Mocanu Exista cadru legal care sa permita somerilor sa fie membrii intr-o organizatie sindicala? (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii-ordonanta fara voie mihaibocancea mihaibocancea As vrea sa aduc in atentie o anumita parte a codului muncii,hulita si strigata de multa lume dar fara nici un ecou. Lucrez in regia de transport ... (vezi toată discuția)