As vrea sa aduc in atentie o anumita parte a codului muncii,hulita si strigata de multa lume dar fara nici un ecou.
Lucrez in regia de transport public din Timisoara.Odata cu venirea crizei dar mai ales cu venirea unui nou director,a inceput asa zisa restructurare.Spun asta in acest fel pentru ca au plecat scriptologic peste 400 de angajati si au fost angajati in acelasi timp peste 200 de noi angajati.
In momentul de fata se fac angajari saptaminal si se pregateste plecarea in ordonanta a peste 200 de persoane.S au facut liste in fiecare sectie cu persoane care vor sa plece beneficiind de ordonanta ,Au fost cereri peste asteptari,lucru normal,avind in vedere situatia actuala din Regie,modalitate de lucru,constringeri..etc.Cu o alta ocazie aduceam in atentie faptul ca ni se impune sa facem parte din sindicat..acesta fiind un criteriu pentru disponibilizare.Nu faci parte ...esti pe lista.
Conform noului cod al muncii...pe care s au si grabit sa il aplice...fiecarui salariat trebuie sa i se faca o Evaluare .
Acest lucru s a intimplat,doar ca mie personal nu mi s a facut o astfel de evaluare sau mai bine zis nu la fel ca la ceilalti colegi.
La cererea explicatiei privind evaluarea am primit raspunsul ca voi fi evaluat ulterior intrucit am fost in concediu.Nu am mai primit o Evaluare,nu am semnat nimic.
Zilele acestea mi s a adus la cunostinta faptul ca am fost pus pe lista de disponibilizare desi nu am cerut acest lucru asa cum au cerut ceilalti colegi.
Mi sa adus din nou in discutie problema referitoare la sindicat si faptul ca am avut uneori pareri diferite fata de cele ale sefului de sectie si sefilor directi(sefi de coloana).Sefii directi din sectii sint si lideri de sindicat.
Acestea fiind spuse,iata o modalitate prevazuta in codul nou al muncii care da drept sefilor sa dea afara o persoana pentru faptul ca nu are aceleasi pareri cu ale lor.,fara obligatia de a oferi prea multe explicatii,fara asi motiva decizia.#-o
1. Codul muncii nu prevede ca motiv de concediere faptul ca un salariat are parei diferite cu cele ale sefilor.
2. Dvs aveti posibilitatea de a ataca in instanta decizia de concediere in termen de 45 de zile de la data comunicarii acesteia. Puteti invoca in contestatie aspecte referitoare atat la nerespectarea conditiilor de forma, cat si aspecte privind incalcarea conditiilor de fond.
3. Art.3 alin.3 din Legea nr.62/2011 prevede ca, nicio persoana nu poate fi constransa sa faca sau sa nu faca parte, sa se retraga sau sa nu se retraga dintr-o organizatie sindicala.
Abuz in serviciu
nick69
Buna ziua. As dori sa ma lamuriti intr-o situatie, daca se poate. O sa incerc sa
expun situatia cat mai succint si clar. Am lucrat intr-o societate de stat ... (vezi toată discuția)
8 ore?
paullrt
Buna,sunt nou pe forum asa ca daca postez unde nu trebuie,imi cer scuze.
Problema care o reclam este faptul ca sunt incadrat la o societate,unde am avut un ... (vezi toată discuția)
Concediere
blu_life
La firma care lucrez se fac concedieri, la sectia care sunt maistra erau inainte de concedieri 2 maistre, eu si inca o fata.Una dintre noi trebuie sa plece, ... (vezi toată discuția)