avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs castigat in dosar F.F , cum sa-l scoatem din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs castigat in dosar F.F , cum sa-l scoatem din terenurile noastre?

Buna ziua!
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.

Datele problemei sunt:
- In 2004 este emis Titlul de Proprietate ( TP ) pe numele C.I
- In februarie 2009, B.D chema in judecata in dosar X :
* Comisia locala de aplicare a Legii 18/1991 prin primar comuna.........
* Comisia de Fond Funciar prin prefect, prefectura ........
* C.I propietar TP
si cere anulare TP emis pe numele C.I
- In 22.01.2010 judecatoria da Sentinta civila nr.666/22.01.2010 :
" Se respinge actiunea ca neintemeiata " cu drept de recurs.
- B.D formuleaza recurs la Sentinta civila nr.666/22.01.2010
- In 30.06.2010 Tribunalul da Decizia Civila nr.777/30.06.2010:
" Se respinge recursul declarat de B.D. ca nefondat. Irevocabil" cu plata cheltuielilor de judecata
- C.I investeste Decizia nr..777 cu titlu executoriu

Intrebarea este:
In situatia in care B.D foloseste inca din anul 2009 terenuri care sunt trecute pe TP al lui C.I , amenintand ca face moarte de om daca C.I. intra pe aceste terenuri, cum trebuie sa procedeze acesta din urma?
Pentru a merge la primarie sau la politie, decizia investita mai trebuie legalizata si la notar?
Politia, in baza deciziei investite dar nelegalizate la notar, poate sa oblige pe B.D sa nu mai cultive terenurile care-i apartin lui C.I. ?
Daca C.I va trebui sa faca plangere penala impotriva lui B.D, asta inseamna ca din acel moment poate sa-si foloseasca terenurile? sauu..... va trebui sa mai astepte pana la solutionarea noului proces?( adica mult si bine..)

Sfatuiti-ma ce sa facem, pentru ca ne-am saturat de scandal si timpul se scurge in defavoarea noastra in ceea ce priveste folosinta acelor terenuri.
Va multumesc pentru orice sugestie!

Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 15:26, 20 Decembrie 2010
Formulati in caliate de proprietar al terenului o actiune judecatoresca in evacuare la instanta competenta, urmand ca la finalizarea acesteia sa va adresati unui executor judecatoresc pentru a pune in aplicare hotararea respectiva, urman ca cel care va incalca dreptul de proprietate sa plateasca si cheltuielile de executare silita.
Daca acel act judecatoresc, despre asta este vorba, a fost investit cu formula executorie in mod automat a fost legalizat de instanta nefiind necesara supralegalizare la notar. In aceasta speta, executorul judecatoresc trebuie sa-si faca datoria, daca ati solicitat acest lucru si, mai departe, formulati o plangere penala impotriva partii adverse pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este deosebirea intre legalizarea sentintei si investirea cu formula executorie? in baza sentintei legalizate pot cere administratiei financiare returnarea taxei de poluare? qwerta qwerta Buna ziua ,am cistigat in contencios la tribunal recuperarea taxei de poluare ,iar Adm financiara a facut recurs acesta fiind respins de curtea de apel.Am ... (vezi toată discuția)
Investire cu formulã executorie lara12 lara12 am obţinut drept de vizită, decizia a devenit definitivă după expirarea termenului de recurs. întrebare: 1. cum pot investi decizia cu formulă ... (vezi toată discuția)
Investirea cu formula definitiva si executorie titi marina titi marina Va salut, cu stima. Am o sentinta de la judecatorie. Aceasta a fost recurata, Recursul a fost respis. Pentru a o investi cu formula definitiva si executorie, ... (vezi toată discuția)