avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PROBLEME IN URMA CONTROLULUI UNUI PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PROBLEME IN URMA CONTROLULUI UNUI PFA

Buna ziua.
In cazul in care organul de control a stabilit pe baza fisa client cerut de la furnizorul meu principal o baza de impozitare mai mare decat aveam eu conform registrului de incasari si plati care este temeiul de drept pt a contesta decizia de impunere.
In baza acestor constatari m-au trecut la platitor de tva retroactiv incepand din 2008.
Ideea este ca furnizorul mi a facturat marfuri in plus de aprox 50.000 ron, ceea ce in realitate nu a fost livrat, si totusi fisc uya luat in calcul si aceasta suma plus profitul aferent de 15 % la stabilirea venitului total, motiv pt care am depasit pragul tva.
In cat timp pot formula contestatie, unde, si care este legea si art care constituie temeiul de drept?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 15:08, 20 Decembrie 2010
Plafonul de tva nu se calculeaza dupa ce ati achizitionat ci dupa ce suma ati facurat dvs.respectiv 119.000 lei.
Ideea este ca , conform fisei client furnizat de catre furnizorul meu am cumparat marfa de peste 119000 ron , deci teoretic daca mai adaug si profitul inseamna ca s a depasit pragul.
Repet veniturile realizate de dvs.trebuie sa fie mai meri de 119.000 leiAltfel spus totalul facturilor emise de dvs.intr-un an trebuie sa depaseasca suma de 119.000 lei.Poate nu am inteles eu ce postati,daca este asa corectati-ma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dec impunere de 25000 ron dupa radiere pfa ANDREI2002 ANDREI2002 Buna seara. am avut un pfa din 2007. Acum 2 luni am radiat pfa ul, iar ulterior am fost chemat la anaf pt control anii 2008-2009. nu eram initial platitor ... (vezi toată discuția)
Companie neplatitoare de tva userSRL userSRL Buna ziua. Doresc sa deschid o firma de comert electronic si sunt cam nelamurit in ceea ce priveste TVA-ul. Daca am sa declar compania neplatitoare de TVA ... (vezi toată discuția)