avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Racordare utilitati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Racordare utilitati

Buna ziua,

sunt pus in situatia in care vreau sa ma racordez la reteaua de apa a orasului, insa reteaua a fost construita prin contributia a 26 de familii.cei de la retea mi-au cerut acord notarial pentru racordare, insa 3 familii nu sunt de acord, desi am acceptat sa particip cu o anumita suma drept despagubire.ce pot sa fac in situatia aceasta?multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:44, 6 Ianuarie 2011
nimeni care sa imi dea un sfat?
Fiecare cetatean are dreptul sa utilizeze serviciile publice(deci bransarea la apa).In cazul d-voastra, cred ca este un abuz de drept de proprietate care poate fi sanctionat prin instanta. Caminul de bransament chiar daca a fost facut de catre proprietarii respectivi a devenit ,prin lege , bun al serviciului public local .Nimeni nu poate fi privat de aceste servicii-ca asa vrem noi-mai ales ca d-voastra vreti sa si platiti despagubire.Cred ca se poate merge si pe Ordonanta presedintiala,avand in vedere ca este de luat o masura urgenta in sensul obligarii celor 3 care nu doresc sa semneze .Luati-va toate masurile ca sa semneze ceilalti pentru a nu fi influentati si restul desi chiar daca nu ar semna nici unul ,prin instanta ar fi obligati.Inca o data- o asemenea atitudine este un abuz de drept a dreptului de proprietate care va fi sanctionat de instanta si ii va obliga sa-si dea consimtamantul.Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentenanta instalatie publica apa potabila alexandrust alexandrust Salutare, Am nevoie de un sfat/idee legat de administrarea, intretinerea si mentenanta instalatiei publice de alimentare cu apa potabila dintr-o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am o problemă. rețelele situate pe domeniul public, ... corbumihai77 corbumihai77 Bună ziua. Am o problemă. Rețelele situate pe domeniul public, au vreo restricție/condiționări?? Mă refer la rețeaua de apă interioara care va fi ... (vezi toată discuția)
Obligat sa platesc un serviciu de care nu ma folosesc rempy rempy In urma cu cativa ani s-a introdus apa la noi in comuna. Desi am apa in casa de la fantana din curte prin hidrofor, mi-am zis hai sa cumparam un camin de apa ... (vezi toată discuția)