avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inscenare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inscenare

Buna seara. am o problema cu care ma confrunt. Va rog sa-mi dati un sfat daca se poate.
Am avut o lucrare de instalatii la cineva, si nu mi-a platit iar pentru ca i-am abandonat lucrarea, l-am stresat cu telefoanele si am mai avut si "tupeul" sa ma duc la el sa-mi cer drepturile, m-a acuzat ca i-am luat un pikamer in valoare de 7000 lei.
Ca treaba sa fie si mai buna a venit si cu 2 martori care din declaratiile lor un unul spune ca era verde, celalalt spune ca era negru. Eu ma indoiesc ca a avut asa ceva mai ales ca ei se incurca in declaratii
ca dovada aproprietatii si valorii acesteia (7000 lei)sunt suficienti numai martori sau trebuie dovada si cu acte asupra proprietatii? Va intreb aceasta pentru ca martori mincinosi se gasesc peste tot . Pentru o bere...
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:51, 12 Iunie 2012
Imi cer scuze daca ma bag aiurea in subiect, dar daca cele relatate de d-voastra sunt reale, eu incep sa-mi pun serioase indoieli in ceea ce priveste justitia din Romania. Ma intreb oare judecatorul nu a vazut diferentele in declaratiile celor 2 martori. Si faptul ca martorul propus de d-voastra va este coleg, asta inseamna ca nu spune adevarul?
Sincer va doresc ca la recurs sa aveti sanse mai mari.
da, si eu incep sa ma indoiesc si ma astept la orice
sper sa fie totusi bine, va multumesc pentru incurajare.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
marian1973_bc, utilizator
cum as putea sa scot in evidenta ca martorii sunt mincinosi? pot face plangere sau se autosesizeaza cineva?
va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
marian1973_bc, utilizator
Mai rar se autosesizeaza procurorul avand in vedere ca sunt martori in acuzare, insa dvs. puteti sa depuneti planfgere pentru marturie mincinoasa. Trebuie sa aveti si probe si este destul de greu de dovedit aceasta infractiune.
Observ ca aveti ceva timp de cand sunteti in proces.
ca probe, sunt declaratiile lor asa cum sunt aratate mai sua...martorii sunt subiectivi, intre ei si partea vatamata fiind o relatie stricta de subordonare, iar din declaratiile lor nu reiese altceva decat ca nici ei nu au vazut acea scula, iar unul dintre ei chiar recunoaste ca nu m-a vazut luand acel lucru.
as avea mai multe sanse la recurs ?
va multumesc mult pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
marian1973_bc, utilizator

Alte discuții în legătură

Martor mincinos costin1202 costin1202 Buna ziua. am fost condamnat pentru furtul unui picamer marca [b]WURTH de culoare NEAGRA[/b]. presupusa fapta a fost pusa la cale de un antreprenor cu ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza sa dau de marturie mincinoasa? valentina burnei valentina burnei mai multe persoane majoritatea neamuri au acuzat pe sotul meu ca a dat cu toporul in cap unui baiat,stiind de fapt ca ei spun numai minciuni fapt ce reiese si ... (vezi toată discuția)
Pot face plangere impotriva organelor de cercetare penala? Vasilepaul Vasilepaul Intrucat in dosarul de urmarire penala intocmit de organele de cercetare penala , politie si parchet , exista numeroase neconformitati : incalcare flagranta a ... (vezi toată discuția)