avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... despagubiri morale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

despagubiri morale

buna ziua,am si eu o intrebaresi vreau sa ma ajutati.Fratele meu a murit intr un accident de trafic(el fiind pasager)in mai anul acesta.Din cate stiu dosarul e inca la politiesi sigur o sa mai dureze.Ce as vrea sa stiu e daca pot cere direct de la asiguratorul vinovatului despagubirile si daca cineva ne poate da exemplu de cum ar trebui intocmit dosarul.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:58, 21 Decembrie 2010
Puteti cere de la asigurator,dar de obicei acesta nu despagubeste la valoarea prejudiciului real.
Aveti posibilitatea ca in timpul cerceterii penale si in instanta,pana la citirea rechizitoiului sa va constituiti parte civila si sa solicitati daune morale de la autorul accidentului.
Pastrati toate bonurile ,facturile sau alte acte justificative ale cheltuielilor efectuate ,cat si a celor pe care le veti efectua pentru a putea dovedi cuantumul corect al acestora.
Sa aveti copii de pe toate aceste dovezi.
Daunele morale nu sunt cuantiificabile,intrucat suferinta nu poate fi evaluata,deci ceti solicita si instanta va analiza si va stabili o valoare
Va multumesc pt raspuns,deci e preferibil sa asteptam procesul(era chestia ca nu mai treceam prin atatea infatisari la proces si lucruri dureroase)si avand in vedere ca trebuie sa platim avocatul,care nu e deloc ieftin ziceam ca ieseam chit(adik ne dadeau mai putin decat am fi castigat la proces scazand avocatul ieseam cam la fel)
Nu este obligatoriu sa asteptati finalizarea procesului penal.
Puteti sa ajungeti la o intelegere cu asiguratorul si, astfel sa nu va mai constituiti parte civila in dosar. Evitati astfel corvoada unui proces cu multe infatisari si cheltuiala cu avocatul, pe care inteleg ca vreti sa o evitati.
In situatia in care nu va intelegeti cu asiguratorul, judecata ramane singura optiune in care va veti constitui parte civila. ;)
Presupun ca asiguratoru ia in calcul actele de la dosar iar noi nu avem mai nimik(in acele momente nu ne a indrumat nimeni sa pastram chitante si facturi)Mentionez ca fratele a sta in spital 12 zile in care i s au efectuat mai multe operatii dar care nu l au ajutat.As vrea sa stiu cum ar trebui intocmit dosarul sau ar trebui sa apelez iarasi la avocat.
Va multumesc pt raspuns
Totul are la baza dovezile prezentatede parti,actele fiind dovezile necesare,iar actiunea civila in instanta si eventuala intelegere cu asiguratorul au la baza aceste acte,dar si alte probe.
Daca puteti,scoateti duplicate pentru actele pe care nu le-ati pastrat

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala din culpa ciprian151 ciprian151 sotia mea a suferit un accident rutier in drum spre casa de la servici. O alta masina a intrat pe contrasens si au fost loviti frontal,sotia era insarcinata in ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie cu deces valy2310 valy2310 salut .pe 13 ian.2011 cumnatul meu a provocat un accident de circulatie in urma caruia au murit doua persoane si vatamata o a treia.la dosar au aparut plangeri ... (vezi toată discuția)
Delapidare alexia87 alexia87 Care sunt sansele sa sa ia cu suspendare pentru delapidare? (vezi toată discuția)