avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident circulatie cu deces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident circulatie cu deces

salut .pe 13 ian.2011 cumnatul meu a provocat un accident de circulatie in urma caruia au murit doua persoane si vatamata o a treia.la dosar au aparut plangeri ptr despagubiri dar cei care au depus plangerile nu vor bani de la el ci de la firma de asigurare.aceste plangeri pot afecta cursul anchetei sau se va solicita separat dosare de dauna dupa hotararea instantei de judecata.?multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 22:47, 20 Aprilie 2011
In cazul in care cumnatul dv dispunea la data evenimentului de o polita RCA valabila despagubirile de orice natura vor fi platite de firma de asigurari la care era el asigurat RCA. Asa ca sunt indreptatiti sa ceara bani de la asigurator si acest lucru nu va influienta cu nimic mersul justitiei si hotararea ce va fi luata.
Firma de asigurare RCA va plati despagubiri in limita normelor existente.
Daca pentru rezolvarea laturii civile este nevoie de administrare de probe, cauza poate fi disjunsa.
Exista modificari recente prin lg. 202/2010:
2. Dupa articolul 16 se introduce un nou articol, articolul 16^1, cu urmatorul cuprins:
"Tranzactia, medierea si recunoasterea pretentiilor civile - Art. 16^1
In cursul procesului penal, cu privire la pretentiile civile, inculpatul, partea civila si partea responsabila civilmente pot incheia o tranzactie sau un acord de mediere, potrivit legii.
Inculpatul, cu acordul partii responsabile civilmente, poate recunoaste, in tot sau in parte, pretentiile partii civile.
In cazul recunoasterii pretentiilor civile, instanta obliga la despagubiri in masura recunoasterii. Cu privire la pretentiile civile nerecunoscute, pot fi administrate probe."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala din culpa ciprian151 ciprian151 sotia mea a suferit un accident rutier in drum spre casa de la servici. O alta masina a intrat pe contrasens si au fost loviti frontal,sotia era insarcinata in ... (vezi toată discuția)
Delapidare alexia87 alexia87 Care sunt sansele sa sa ia cu suspendare pentru delapidare? (vezi toată discuția)
Despagubiri morale daniel2307 daniel2307 buna ziua,am si eu o intrebaresi vreau sa ma ajutati.Fratele meu a murit intr un accident de trafic(el fiind pasager)in mai anul acesta.Din cate stiu dosarul e ... (vezi toată discuția)