avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu vatamare corporala din culpa

sotia mea a suferit un accident rutier in drum spre casa de la servici. O alta masina a intrat pe contrasens si au fost loviti frontal,sotia era insarcinata in 3 luni . In urma accidentului a suferit o operatie la genuchi,plaga la cap ....a primit 15 zile la medicina legala,intre timp am ajuns la proces (soferul vinovat e dispus sa execute pedeapsa) iar avocatul firmei de asigurare vrea sa ne faca o oferta de despagubire.
Intrebarea mea este daca este posibil asa ceva pt ca ne judecam in penal,cum poate face despagubiri daca nu exista o hotarare judecatoreasca(a fost primul termen in penal)? Mie teama sa nu acceptam iar apoi sa ne trezim ca vor banii inapoi dupa ce renuntam la proces. Cum se face medierea daca este posibil?
Cel mai recent răspuns: ciprian151 , utilizator 10:41, 10 Aprilie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tranzactia, medierea si recunoasterea pretentiilor civile - Art. 16^1/C.P.P.
"In cursul procesului penal, cu privire la pretentiile civile, inculpatul, partea civila si partea responsabila civilmente pot incheia o tranzactie sau un acord de mediere, potrivit legii.
Inculpatul, cu acordul partii responsabile civilmente, poate recunoaste, in tot sau in parte, pretentiile partii civile.
In cazul recunoasterii pretentiilor civile, instanta obliga la despagubiri in masura recunoasterii. Cu privire la pretentiile civile nerecunoscute, pot fi administrate probe."
ce se intampla cand doar inculpatul nu vrea sa plateasca? Pentru ca doar avocatul asigurarii mi-a propus daca vrem sa ne intelegem.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident circulatie cu deces valy2310 valy2310 salut .pe 13 ian.2011 cumnatul meu a provocat un accident de circulatie in urma caruia au murit doua persoane si vatamata o a treia.la dosar au aparut plangeri ... (vezi toată discuția)
Delapidare alexia87 alexia87 Care sunt sansele sa sa ia cu suspendare pentru delapidare? (vezi toată discuția)
Despagubiri morale daniel2307 daniel2307 buna ziua,am si eu o intrebaresi vreau sa ma ajutati.Fratele meu a murit intr un accident de trafic(el fiind pasager)in mai anul acesta.Din cate stiu dosarul e ... (vezi toată discuția)