avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rutiera

Buna seara

Am si eu niste dubii cu privire la o amenda contraventionala data de politia rutiera Braila.

Sunt sofer cat.B din 2006,nu am avut nici-o amenda pana azi cand fara intentie am plecat cu masina avand luminile de ceata aprinse.
Imediat s-a facut vazut un echipaj de la rutiera care m-au tras pe dreapta si m-au documentat.Am inmanat documentele necesare si mi s-a spus ca am fost oprit din motiv caci circulam cu luminile de ceata aprinse.
M-am scuzat,am dat detalii ca sunt un conducator auto foarte prudent,neavand nici macar o mustrare la domeniul rutier,fapt ce nu i-a interesat deloc raspunzandu-mi ca toate au un inceput.
A fost amendat cu suma de 490 ron si 4 puncte de penalizare.
Intrebarea mea este urmatoarea pot face contestatie amenzii aplicate neavand procesul verbal?
Am refuzat sa semnez deoarece nu am vazut logic sa ma sanctioneze de la prima abatere,fapt care putea fi urmat forte bn si cu un avertisment.

VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 06:03, 21 Decembrie 2010
Faptul ca nu ati semnat este un aspect favorabil dvs.Nu puteti formula si depune plangere impotriva acestui proces verbal decat dupa ce il primiti,si aceasta o puteti face in termen de 15 zile de la primirea lui,la judecatoria competenta.
Procesul-verbal vi se va comunica la domiciliul, iar dvs puteti formula contestatie in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.
Judecatoria competenta este cea in raza careia s-a constatat fapta contraventionala, respectiv Judecatoria Braila.
Se poate contesta procesul-verbal in termen de 15 zile de la data comunicarii la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost constatata contraventia.
Avand in vedere ca va aflati la prima contraventie,pe care totusi ati comis-o ,solicitati inlocuirea masurilor luate de agentul constatator cu masura avertismentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul rutier florin dorel florin dorel Intr-o noapte m-a oprit POLITIA RUTIERA si m-a amendat pe motiv ca am avut proiectoarele aprinse.I-am explicat ca din cauza gropilor le-am avut aprinse dar tot ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal incarat necoresponzator viaiacob viaiacob Buna ziua, Recent am primit un proces verbal de contraventie in care am fost sanctionat cu 6 puncte de amenda si 4 de penalizare, pentru utilizarea ... (vezi toată discuția)
Pv de contraventie pentru folosirea luminilor de ceata, fata, ziua Kun Tibor Kun Tibor Buna ziua! Am primit o amenda de 360 lei (180 lei in 48 ore) in ziua de 28.03.2010, in localitatea Marghita, jud Bihor pentru folosirea luminilor de ceata fata ... (vezi toată discuția)