avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

executor judecatoresc

Poate un executor judecatoresc sa puna poprire pe conturile unei firme, daca exista o hotarare definitiva pt. o persoana fizica care este administratorul firmei, acesta pe parcursul anilor a creditat firma (art.452 (1)), sau trebuie facuta validarea popririi in instanta? Cine face aceasta validare daca trebuie, executorul?
Cel mai recent răspuns: Cosmin Soames , Consilier juridic 19:00, 17 Ianuarie 2011
Cererea de validare a popririi unei firme intr-un dosar de executare silita, cine trebuie sa o faca: executorul judecatoresc sau avocatul?
Cererea de validare teoretic o face creditorul. Executorul judecatoresc nu are astfel de atributii
Oricare din ei. Art. 460 Cod de procedura civila: creditorul, debitorul sau organul de executare, în termen de 3 luni de la data când terţul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, poate sesiza instanţa de executare, în vederea validării popririi.
Da, du-te tu si zi-i asta :) Ia vezi o face sau nu?
Te va trimite direct la creditor. Ei nu au timp de astea :)
Intre a avea un drept si a uza de el este cale lunga. Depinde de mai multi factori aici, printre care si calitatea profesionala a executorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre executor sagitarius_snc sagitarius_snc Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: am la firma poprire pe conturi ptr o datorie pe care urma sa o esalonez cu o executorul, dar a bagat poprirea inainte. Nu ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)