buna ziua va rog sa ma ajutati intr-un raspuns; in data de 09.12.2010 am avut proces de divort cu incredintare minori si stabilire pensie alimentara, in cererea de divort am solicitat incredintarea copiilor,in timpul audientei copiilor de catre judecator acestia au ales 1 cu mama si 1 cu tata, fiind reclamant am tinut cont de obtiunea copiilor si la procesul cu martori si celelante probe am adus la cunostinta istantei despre optiunea copiilor siam vrut sa le-o respect dar am avut surpriza ca istanta sa nu tina cont de doleantele copiilor acestia fiind incredintati amandoi mamei
1.se admite divortul din vina ambilor soti
2.se admite ca sotia sa revina la numele anterior
3. se incredinteaza ambii copii mamei unu este in virsta de 16 ani si celalant de 12ani
4.se stabileste cuantumul in valoare de ..... pensie
In acest caz sunt sanse la recurs pentru incredibtarea unui copil fiecarui parinte s-au nu se tine cont de cele spuse de copii?
In capatul de cerere privitor la incredintarea copiilor minori este obligatorie doar audierea copiilor cu varsta de peste 10 ani. Aceasta nu inseamna ca instanta este tinuta de optiunile copiilor. Practic, incredintarea copiilor minori se efectueaza in functie de alte criterii, cum ar fi: gradul de atasament fata de parinte, posibilitatile materiale ale fiecarui parinte, disponibilitatea alocarii unor importante resurse de timp in favoarea educatiei si ingrijirii copiilor, dorinta de a nu despartii fratii, etc.
Daca sunteti convins ca este in interesul copiilor ca acestia sa fie incredintati fiecare cate unuia dintre parinti atunci puteti ataca sentinta pronuntata.
Motivatia ar trebui sa fie cea data de interseul copiilor si nu de optiunea fiecaruia dintre copii deoarece se prezuma ca acestia nu au reprezentarea juridica exacta a unor fapte si a unor consecinte ale faptelor lor.
Optiunea minorilor in fata instantei cu privire la incredintarea lor este deosebit de importanta.
Ca in cazul dv. instanta nu a tinut seama de aceasta optiune ( a unuia dintre minori) este fie rezultatul a unor probatorii neconvingatoare sau insuficiente pe care dvs. le-ati administrat- in ceea ce privesc conditiile de crestere si educare pe care le puteti oferi minorului, fie intr-adevar instanta a pronuntat o hotararea netemeinica si nelegala care a analizat superficial probatoriile administrate si care astfel a ignorat interesul superior al minorului.
Astfel, opinia mea este aceea de a astepta comunicarea hotararii instantei de fond, de a vedea in mod exact motivarea instantei, apoi de consulta un avocat pentru a verifica care este situatia in dosarul de fond, apoi de a formula apel in 30 de zile de la comunicarea hotararii si in functie de situatie, in apel aveti posibilitatea de a solicitata o suplimentare a probatoriilor.:luck:
Divort
myhadela
Sunt maritata de trei ani si am un copil minor. Momentan nu lucrez si nu am nici un fel de venit (doar parintii ma pot ajuta), sotul meu lucreaza. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Divort
nadire
am 23 de ani si de 3 ani sunt casatorita cu un cetetean albanez.ne-am casatorit in italia si am facut doar cununia civila.avem un copil de 1 an jumate.el e ... (vezi toată discuția)
Divort
ContSters175146
sotia mea cu care sunt in curs de divort a plecat in strainatate acum 1.9 luni.eu raminind aici cu cei 2 copii minori .Ce sanse am ca cei 2 copii sa ramina ... (vezi toată discuția)