avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj si absolvire master
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj si absolvire master

Buna ziua. Am fost functionar public la Directia Agricola ani de zile, pina la 1 octombrie 2010, apoi am primit preavizul de 30 de zile si la 1 noiembrie am fost pusa sa fac o cerere de angajare la o subunitate a institutiei, si sa solicit incadrarea ca "secretara cu deservirea Directiei pentru Agricultura", dar nu mi s-a dat nici o decizie (e normal asa, e legal ?), doar mi s-a spus ca voi fi angajata cu un contract de munca pe durata determinata pina pe 1 februarie 2011, cind se intoarce o colega din cei doi ani de CIC. Mentionez ca nu ocup locul colegei, amindoua am fost pe post de referent, aceste posturi desfiintindu-se prin reorganizarea institutiei la 1 oct. La 1 februarie voi intra in somaj, asadar. Insa in acelasi timp sint in anul 2 de master, la zi, si as dori sa stiu daca cele doua calitati (somer si masterand/absolvent de master) sint incompatibile, daca imi vor afecta sau nu ajutorul de somaj.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:27, 21 Decembrie 2010
1. Deoarece veti fi somer provenit din incetarea raporturilor de munca (de serviciu) puteti beneficia de indemnizatie de somaj chiar daca urmati o forma de invatamant.
2. Situatia nu era permisa daca beneficiati de indemnizatie de somer ca absolvent.
Va multumesc pentru raspuns. Si totusi, nu ar fi trebuit sa primesc o decizie ? Eu pe ce baza legala muncesc acum ? Sa o cer eu decizia aceasta ?
Mergeti la angajatorul dvs., la serv. Resurse umane, si cereti decizia de angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la indemnizatie somaj daca esti masterand mihaelaaonei mihaelaaonei Buna ziua, contractul de munca inceteaza prin vacantarea locului de munca. Sunt indeplinite conditiile pentru obtinerea indemnizatiei de somaj. Dar faptul ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu - masterand monahelenus monahelenus Incepand cu data de 18 iulie 2011 voi avea CIM desfacut de la cfr...ca urmare a aplicarilor masurilor de concediere colectiva..... Problema mea este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolvent de master Loredana_84 Loredana_84 Poate un absolvent de master sa beneficieze de indemnizatie de somer (daca depune actele in termen de 60 zile de la absolvirea formei de invatamant), atata ... (vezi toată discuția)