Am o mica problema. In situatia in care am angajati pe un punct de lucru in localitatea de domiciliu, dar de fapt desfasor activitate cu acestia in alta localitate, ce documente trebuie intocmite?
Este parte de administrare sau de protectia muncii?
Va rog, am mare nevoie de un raspuns urgent..................
Buna ziua!
Doar in situatia in care punctul de lucru este situat in alta localitate decat sediul social si acesta are mai mult de 5 salariati, are insemnatate declararea numarului de salariati, intrucat trebuie declarat din punct de vedere fiscal punctul de lucru care va primi cod fiscal si va fi impozitat in consecinta. In caz contrar, locul de munca intereseaza doar din punct de vedere al raporturilor de munca si si numai daca este unul fix; veti incheia acte aditionale la contractele individuale de munca, cu mentionarea locului de munca.
Va multumesc pentru raspuns, dar intrebarea era alta. Nu am punct de lucru in alta localitate, am contract de prestari servicii cu o alta firma, si prestez aceste servicii la sediul ei. Eu ma deplasez cu personalul la acea firma, nu lucrez la punctul meu de lucru. Intrebam ce acte trebuie facute si daca e problema de contabilitate sau de protectia muncii.
Astept in continuare raspuns. Va multumesc.
Pentru declararea fiscala a punctului de lucru asa cum am aratat mai sus , aveti nevoie de solutia de inregistrare a acestuia la Oficiul Registrului Comertului de hotararea asociatilor/actionarilor de infiintare a punctului si un formular tipizat pe care il veti procura de la administratia financiara.
1. In CIM, la "D.Locul de munca. Activitatea se desfasoara la...", scrieti "Activitatea se desfasoara la sediul clientului".
2. Daca nu ati scris asa ceva in CIM atunci faceti un act aditional la acesta cu modificarea respectiva. La fel procedati si cu fisa postului, deoarece nu este un loc de munca fix.
3. Daca procedati asa nu este vorba nici de delegare nici de detasare ci doar de indeplinirea atributiilor de serviciu.
4. Trebuie, intr-adevar, sa acordati o atentie sporita instructajului de protectia muncii care poate fi diferit, in functie de particularitatile locului de desfasurare a activitatii.